Miért ennyire rossz a fizetés Magyarországi a munkahelyeken?
Sok álláshírdetést böngésztem (jelenleg van munkám) és azt látom, hogy nettó 250-300.000 forintnál többet nem akarnak fizetni sehol.
Pedig a minimális fizetési igény minimum 500.000 ft/fő.
Ma már szinte lehetetlenség megélni 250-300.000 forintból, főleg ott ahol albérletben élnek, lakáshitelük van vagy egyedül él a gyerekével.
Szokták tanácsolni, hogy oda kell menni dolgozni, ahol jól fizetnek.
Igen, de azt az állást valószínű nem hirdetik meg sehol,ahol minimum 500.000 Ft a fizetés.
Miért törvényszerű, hogy ennyire lenyomják a magyar fizetéseket, közben meg már Romániában és Szlovákiában is jobbak a fizetések, mint nálunk.
5. Senkit nem érdekel a területed. Itt a minimum nincs meg. Hogy éljen az ember. Mert jelenleg csak megél. Minden munka értékes. De hogy pl. egy takarító csak 200 ezret keres, amiből 120 az albérlet, vagy a hitel és akkor ott a rezsi, a kaja, utazási költség. És magának semmit nem vett.
Lehet dobálózni a másik szokásos bullshittel, hogy "tanulni kellett volna". Áruld már el, ha mindenki tanul, a mocskodat ki takarítaná el utánad? A munkahelyi klotyót ki sikálná? Ki főzné meg az ebédedet, rakná eléd az étteremben, ki varrná meg a Gucci ruháidat, ki vinné el a szemetedet? Magadnak megcsinálnád?
Akadjunk már le erről is. Minden munka értékes, mindenkinek ugyanannyiba kerül a kaja a boltban, az áram, a gáz, a víz.
Csak ugye nagypofájúéknál vannak az egyenlők meg az egyenlőbbek. Köpedelem ez a társadalom.
#7: semmivel nem dobálóztam. A Kérdező volt, aki kereken kijelentette, hogy sehol nem adnak meg fél milliót, illetve nem hirdetnek meg ilyen állásokat. Vissza lehet olvasni.
Csupán erre reagáltam.
De, arról van szó.
Dolgoztam vendéglátásban, kereskedelemben, takarító is voltam, szolgaltató, mindenhol mentek a főnökök tengerparti nyaralásra, új BMW, terepjáró.
Nem kétlem, valóban sokba kerül egy munkavállaló a cégnek, de ha rövidesen kiürül az ország, az igenis a munkáltatók problémája lesz. Mert egy jó munkaerő tud keresni állást külföldön is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!