Miért ennyire rossz a fizetés Magyarországi a munkahelyeken?
Sok álláshírdetést böngésztem (jelenleg van munkám) és azt látom, hogy nettó 250-300.000 forintnál többet nem akarnak fizetni sehol.
Pedig a minimális fizetési igény minimum 500.000 ft/fő.
Ma már szinte lehetetlenség megélni 250-300.000 forintból, főleg ott ahol albérletben élnek, lakáshitelük van vagy egyedül él a gyerekével.
Szokták tanácsolni, hogy oda kell menni dolgozni, ahol jól fizetnek.
Igen, de azt az állást valószínű nem hirdetik meg sehol,ahol minimum 500.000 Ft a fizetés.
Miért törvényszerű, hogy ennyire lenyomják a magyar fizetéseket, közben meg már Romániában és Szlovákiában is jobbak a fizetések, mint nálunk.
Nem sok a kettőtők fizetése
8-900.000 Ft?
Akkor mit szóljanak azok,akiknek a kettőjük fizetése 500.000 ft?
Szerintem igen is 900.000 Ft már bőven elég és meg lehet belőle élni és marad is.
És mi akadálya, hogy más(ok) is ennyit keressen(ek)?
Nekünk a feleségemmel együtt kb 1,9M nettó a fizetésünk, és még ez sem sok.
"Akkor mit szóljanak azok,akiknek a kettőjük fizetése 500.000 ft?"
Amit csak akarnak, szólásszabadság van.
Ti talpig bunkók vagytok! 🖕
Oké, bunkó vagyok, elismerem.
Ettől függetlenül feltettem egy egyszerű kérdést.
Ha én tudok 500-at keresni, mi akadálya, hogy más is ennyit keressen?
„A versenyképeségünk egyik alapja ma még mindig az olcsó munkaerő. Van, aki ki meri mondani, van, aki nem, de ez még mindig egy lényeges eleme. Változtatni kell rajta, tudjuk a recepteket. De hogy bemenjünk egy olyan uniós rendszerbe, ahol nem mi mondjuk meg, mint szakszervezetek, mint munkaadók, hanem valaki más, kívülről, hogy mekkora legyen a bér növekedése, a minimálbér, az számunka 2030-ig, amig az uniós átlagot el nem érjük, biztosan nem elfogadható." - Parragh László (Fidesz)
Aki nem értené egyértelműen az idézetet: Mesterségesen alacsonyan tartott bérekkel lehet idecsábítani a külföldi befektetőket, munkáltatókat. Ezért nem szavaznák meg az európai minimálbért (amelynek összege 741 euro körüli összeg, 281.600 Ft). Tehát szándékosan tartják alacsonyan a béreket Mo-on, hogy ide jöjjenek a vállalkozók, befektetők.
Én nem tudom, ki, kihez áll közel, ez egy annyira zűrös figura hogy szinte mindegy is. Elég ehhez elolvasni a CV-jét, wikin fönn van, meg ránézni a pofájára.
A konszenzussal kapcsolatban egyetértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!