Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy állítsam le, ha idegesít...

Hogy állítsam le, ha idegesít vagy irritál 2 kollegám, de ne legyen direktbeszélgetés ebbol vagy konfliktus?

Figyelt kérdés

Egyikkel az a bajom hogy pl amikor a főnök parasztkodik értetlenkedik nincs igaza beszól vagy bármi, aztán rájön hogy jaa tényleg(végre felfogta amit mondtam bocsanatot kerni nem tud meg stb)a kollegám állandoan a főnököt pártolja.

Nem áll mellém ha nem ért vmit a főnök nem magyarázza neki ő is, (fiktiv pelda ki kell adnunk eszközöket telephelyre elmondom hány darab hova lesz szétosztva erre elkezd orditani a főnök hogy de x gép nem oda megy hanem amoda, erre ismétlem hogy melyik hova lesz kiadva hisz szó se volt olyanrol amiért ordibál mert paraszt meg értetlen, nagynehezen felfogja és megy tovább. A kollega végig k.ssol csak, nem mondja magyarázza el ő is, szinte röhög ha rám ideges a fönök, de még négyszemközt sem mondaná hogy látja ő is mi a szitu hogy sík sötétség a vezető, hanem ő ebbe nem folyik bele alkalmanként ki is megy inkább es nyalizik neki. J̌ókapcsolatot ápol vele) semmiféle összetartás nincs benne meg semmi. Es szinte kimosolyogja a szitukat ha ártatlanul ordibálnak velem vagy bármi.

Másikkal meg az a bajom(ő ferfi kollega) hogy állandoan sértődik ha kimentem szunetre hogy neki nem szóltam vagy ha utcán nem vettem észre és nem köszöntem(ebbol kihozza azt hogy direkt átnéznék rajta), állandoan nyugtatom vagy leb.szom inkább hogy hagyjon már ezekkel békén random jár ki mindenki szünetre ha meg nem látom akkor mi a sz.rért nem köszön akkor rám ő?

Vagy beszólogat ha pl szájfénnyel bekenem a szám(mindog kiszárad), és igy gúnyosan röhög hogy hogy minek az? Meg ilyen apro csepro dolgaim lesi figyeli veszi észre amit lesz.r mjndenki de ő állandoan megjegyez vmit. Neki én fura vagyok.(nem emlékszem szószerint mit is mond rám, de ilyesmit jelent. Mintha nevetséges hülye lennék hogy kenem a szám, vagy akármi ilyen "rigolyáim" vannak. Amik ismétlen a kutyának se tűnne fel meg senkit nem is érdekel, ő beleáll ilyenekbe.

Igy nyilván rühellem ha pont szüneten van mikor én és kerülném is, menekülnék is tőle. De nyilván munkahelyen nem ártana a joviszony valamennyi small talk jo kapcsolattartás meg ezek. Es nem az hogy kiutálok lassan "mindenkit", aztán engem is utálnak viszont, ez nem megoldás.

(A főnökkel egyutt 3 kollega)

#barmok a meloban
ma 09:12
 1/5 tejjelkifili ***** válasza:

1. szerintem itt elsősorban a főnök, akivel kellene valamit beszélni erről. Esetleg mondani neki, hogy ezek a viták ilyenkor nem könnyűek neked, mert ő a felettesed, és jól jönne valami biztosítás a részéről, hogy értékeli, hogy felhívod a figyelmét ilyenkor és nem engeded, hogy ebből kár keletkezzen, szóval valami biztatás a részéről, hogy ezt csak így tovább. ha ez meg lenne igazából mindegy lenne a másik kolléga.

A kolléga meg szerintem nem érzi biztonságban magát annyira, hogy kockáztassa, hogy bármit ellent mondjon a főnöknek. És ezen is igazából az segítene, ha az világos lenne, hogy a főnök értékeli azt, ahogy pl te viselkedsz. Hogy nem hagyod rá, amikor ő néz be valamit. Mert akkor más is követné a jó példát, mert nem kellene tartania attól, hogy ennek valami nem jó következménye lesz.

2. itt nem lehet, hogy többet szeretne tőled, akár mint nőtől, akár csak mint baráttól? lehet ezért ad ennyi figyelmet? Ha esetleg így van ez nem egyszerű. Esetleg lehet azt, hogy tartod a neked kényelmes távolságot és figyelmen kívül hagyod a megjegyzéseit. Ezen nem azt értem, hogy ignorálni, hanem, hogy valami pár normális kedves mondattal intézni el, de nem belemenni jobban. Ha tudod vicces, (tehát nem marró) humorral az még jobb.

De ha meg ezt így nem tudod, mert belül már feszkó van benned és kijön minden megjegyzéseden, ha nem is azt akarod, akkor lehet nem kerülhető el beszélgetni erről...

De az is lehet, hogy nem több kapcsolatot szeretne veled, csak nem jött még le neki, hogy az életben nem egy féle ember van :D lehet mesélhetnél neki ember típusokról, hogy van aki introvert van aki extrovert, van aki díszesebb ruhát szeret, van aki minnél egyszerűbbet stb sőt még horoszkópban is külön típusok vannak és nincs érteme ugyanazzal mérni mindent.

ma 09:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi

A főnökünj sajnos nem ez az intelligens fajta aki képes lenne bárkit is elismerni, erről már volt beszelgetesem vele hogy pl dícseretet vagy köszönömöt azt soha nem nyújt, de szidast annál inkább. Erre meghökkenve visszakérdezett hogy mert én nem dícsertelek már meg? Es kikerte magának!(igy felbehqgytam a beszelgetést es nem vitatkoztam tovább vele hogy nem b+! Elvégre nem vmi gyerek vagyok, aki azt várja, hogy "anyu" simogassa a buksiját..ráhagytam akkor ott a dolgot a vita elég fura lett volna ha folytatom hogy dicséretekért lobbizom.)

És ő nem ismeri el a hibáit nem tanul, bocsánatkérés tőle nincs, vmi olyasmi lehet aki mondjuk alulról proliktól került ki vagy fel. Nem intelligens vezető. Nincsenek építő viták sem. Csak olyan viták amikben mindenáron alázni lenyomni akar, amolyan hatalmi játszmázik csak, mert valszeg komplexusai is vannak.

De próbálom ignorálni es csak a legszükségesebbek miatt kontaktolni csak vele. Néha ha bejön kérdezni vagy bármi, már azon agyalok, elindítok egy hangrögzítőt is, es lejátszom a többieknek egyszer.

A pasi kollega lehet nyomulna (akárkire is valszeg), es lehet az a baja hogy 3 lépést tartok, de nincs nekem ehhez energiám meloban hogy a palik lelkivilágát ápolgassam kerulgessem mint vmi tojáshéjat vagy felcsapjak pszichologusnak. Miközben a jó munkahelyi viszonyt meg tartanom kéne elég erősen pedig. Mert ha elgérmesedne a dolog sokkal több bajom lenne belőle ami mégtöbb energia és toxic.

ma 10:43
 3/5 tejjelkifili ***** válasza:

Nem is csak az a kérdés a főnökkel, hogy dicsér e, vagy bocsánatot kér e. Hanem csak az, hogy melyik viselkedést szeretné egy ilyen helyzetben, hogy rá van hagyva és akkor kár keletkezik, vagy ha addig van mondva amíg meg lesz előzve a kár. Ha egy ilyenre mondd valamit egyértelműen lehet az is segítség neked.

Mindenesetre kitartást :D

ma 10:55
 4/5 A kérdező kommentje:

Pályázgatok összevissza de annyira tartok már ettől hogy valszeg mashol sem vni überjellemes emberek dolgoznak.

Mindenkinek lehetnek sérülései komolexei vagy bunkó gyökér, igazából azt elengedni nehéz hogyan ne idegesitsenek ezek fel es ne gyomorideggel dolgozzak csak mert másnak sz.r az élete/kaocsolata bármije amit a munkahelyen tölt ki.

ma 12:00
 5/5 anonim ***** válasza:

1. A fönök egy elcseszett alak. De ö a fönököd. Ha jobban tervezed a munkát, mint ö, az nem jó. Konkurrenciát lát benned. Ezért próbál minden "csatát" megnyerni.

Ha valakit ki kell dobni a következö alkalommal, az TE leszel.

2. A kollégád meg azért cseszeget, mert ki akar túrni a helyedröl.

Mivel nem kontrázol, ö áll nyerésben. Már sétálsz is bele lassan a hállójába.

ma 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!