Munkahelyi fenyegetés! Mit tegyek?
(Sajnálom, végül regényt írtam. Próbáltam csak a lényeget le írni, de ez egy "kissé" hosszú sztori)
Én (25F) 2021-óta dolgozom egy Gyárban (nem nevezem meg, hogy melyikben.)
2022-ben át kerültem egy másik részlegre, és jobban is tetszett mint a másik csak egy volt a baj.
Az eredeti társamat (ezen a részlegen) miután be tanított minket, át rakták a részlegen belül más hova én pedig kaptam egy új sráct (32F) aki akkor jött a gyárba.
Ez a srác egyálltalán nem nyitott felém, én egyszer próbáltam felé nyitni de nem volt rá vevő. (Eléggé nyilvánvalóvá tette már akkor, hogy nem érdeklem őt és, hogy barátok SEM leszünk... ennek is meg lett a maga baja végül!)
Be nyalta magát a MEO-snál, ők ketten összefogtak és át rakattak engem a másik műszakba, ami végül jól is jött ki mert így végül sokkal jobb lett nélküle, az új társamat jobban kedvel(tem).
Mi kaptunk egy új munkatársat szóval most már 3 voltunk, ő neki pedig a testvére (33F) szintén a gyárban dolgozott és végül hosszas talpnyalás után sikerült át kérnie magát erre a részlegre és a testvérével lettek végül társak.
A munka körömnek az a lényege, hogy ami anyagot a gyárban összeraknak azt ezen a részlegen (ahol vagyok) le festik mi pedig leszedjük a festett anyagot. (Néhány anygag 1 emberes, néhány pedig legalább 2 emberes meló leszedni!)
A héten a harmadik munkatársammal szedtük a festett anyagot (a másik munkatárs épp szabin volt)
a porfújók hajlamosak el lazsálni az egészet napot és közel a nap végéhez lefújni az összes anyagokat amit nem fújtak le nap közben ezálltal olyan szinten tele lessz a sorunk, hogy ez legalább 35/45 percet igénybe vesz, hogy elfogadható állapotban adjuk át a másik műszaknak, ez pedig olyan szinten felhúzta a kollégámat, hogy teljesen elkezdett örjöngeni!
Csapkodta az anyagokat meg a tartójukat és káromkodott ahogy csak tudott (Már láttam őt mérgesnek de ennyire még nem) végül ott hagyott engem jó mérgesen, még csak nem is mondott semmit én pedig inkább oda mentem egy másik munkatárshoz és mellette vártam meg a nap végét (ami már vészesen közeledett amúgy.)
Utána való nap végén a testvér páros idősebbik tagja oda jön hozzám és megfenyeget, hogy "ha mégegyszer így merem nekik hagyni a sort, ahogy tegnap akkor fogja magát és bepanaszol engem a terület vezetőnél!"
(Viszont a társamat nem fenyegette meg... nekik egy fokkal jobb a viszonyuk egymással mint nekik meg nekem.)
Voltak körülöttem mikor ez a fenyegetés történt és volt aki ki is állt melettem... de nem a társam. Ő azt mondta, hogy ő nem fog vitázni senkivel. (Utána oda ment kedélyesen beszélgetni a testvérekkel... őszintén, sosem volt a legkedvencebb társam, mindig is éreztem hogy egy kétszínű kis dög velem szemben. Bocsánat eltértem a lényegtől.)
Ha most szólok a műszak vezetőnek erről a fenyegetésről, akkor ez az egész azzal fog végződni, hogy fel kell mennünk a terület vezetőhöz nekem is meg neki is ő pedig úgy ki fogja forgatni a szavaimat, hogy végül én fogom meg járni, és utána valószínűleg még jobban rám fog szállni!
Ha meg nem szólok, akkor úgy és ott fog beszólogatni nekem ahol akar! (Gyakorlatilag így-is úgy-is ugyanúgy fogok járni!)
Nem vagyok jó veszekedésben, én inkább konfliktus kerülő vagyok és csendben elviselem ha van valami... viszont ő imád belekötni bárkibe jó erősen ha baja van valakivel!
Ti mit csinálnátok:
1. Szólnátok?
2. Tűrnétek?
3. Új munkahelyet keresnétek inkább?
Minden csoda 3 napig tart.
Kövi héten már más lesz a téma.
Nem értelek, most az a "fenyegetés", hogy ""ha mégegyszer így merem nekik hagyni a sort, ahogy tegnap akkor fogja magát és bepanaszol engem a terület vezetőnél!""? És akkor mi lesz? Jön a boss elmondod neki mindezt, valamint tudja ő is, hogy ez több emberes munka és nem csak rajtad múlik az egész. Ezt amúgy elmondhatod a parasztnak is, hogy nem csak rajtad múlik.
Velem egyidős vagy, én is csendes és konfliktus kerülő vagyok, de ha valaki hülye, annak megmondom, hogy el van tájolódva, csak szépen. Ennyit kell csak mondj és máris cseszheti az egészet, mert egyszerűen igazad van, nem csak te vagy ott. Tanulj meg kiállni magadért, mert mindenhol el fognak taposni, másik munkahelyen is.
2/2
Köszi a biztatás!
Tudom, hogy ki kéne állnom magamért, de ez a srác eléggé ijesztő egy jelenség.
Magasabb nálam és valami nem 100-as nála.
Egész végig mikor ezt a "fenyegetést" intézte hozzán úgy nézett rám mintha készen állt volna, hogy nekem essen puszta kézzel!
Kissé (nagyon) tartottam tőle szóval inkább elengedtem.
Azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy ha nekik van soron sok anyag hagyva nap végén, és mikor mi kezdünk akkor mi csak egymás között panaszkodunk rájuk.
(Persze volt, hogy hébe-hóba azért mi is kiálltunk magunkért és mi is megemlítettük a műszakvezetőnek őket!)
Nekik nem lett ebből semmi bajuk.
Mi nem szoktuk "fenyegetni" őket. (Ez csak az ők, legfőképp az idősebb testvér mániája!)
Ha budapesti vagy, azért szakíts időt mindenképpen arra, hogy a jogi segítségnyújtó osztállyal valahogy kapcsolatba lépjél!
Ha másként nem megy, akkor írásban, de valahogy meg kellene oldani, hogy személyesen is eljuss abban az esetben, ha nem tudsz semmilyen megoldást kisütni erre a helyzetre.
Létezik olyan megoldás, hogy békéltető eljárás (mediáció,) ezt én is megkerestem a múltkor, mert valaki a párommal közös baráti körből túlságosan gyakran fenyegetőzött velem kapcsolatban. Legutóbb sikerült elsimítani végül a konfliktust és az mondta, hogy nem akart fenyegetni. Szóval végül szerencsém lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!