Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem akarnak sokan dolgozni?

Miért nem akarnak sokan dolgozni?

Figyelt kérdés

dec. 31. 07:05
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
79%

Ez h*eség úgy, hogy mindenki ugat a másikra, hogy: "Mennyé dóóóógozni!".

Azonban akik nem akarnak dógozni, azok közt tuti van olyan, akik megutálták a többi embert, hogy leszólják, semmibe veszik őket, mert pl.: végeztek egy tevékenységet, de a zemberek bántották őket.

Nem csodálnám, ha tömegesen felmondanának pl.: a vasútnál, a szociális ágazatban, a mentőknél az állandó-, ügyfelek általi vegzálása miatt.

A zemberek nagyon is tehetnek azért, hogy a jelenlegi társadalom úgy működik, ahogyan...

dec. 31. 10:24
 12/32 anonim ***** válasza:
68%
Mert sokkal jobb dolgok vannak az életben mint az, hogy a munkahelyen dögöljek meg.
dec. 31. 11:21
 13/32 anonim ***** válasza:
38%
Ha bevezetnék az alanyi jogon járó minimálbért, gondoljunk bele, ezek az emberek akik amúgy sem szeretnek dolgozni, azonnal kivonulnának a munkaerőpiacról, ami nagyon gyorsan bedöntené az ország gazdaságát. És még mielőtt azt gondolná valaki hogy ez csak nálunk nem működne, más országban pont ilyen eredménye lenne csak más léptékkel. Mert az emberek többsége nem szeret dolgozni :) Az alanyi jogon járó "ingyen fizetés" rávilágítana arra amit a vezetők, a társadalom felső 10 ezer része igyekszik nem éreztetni a kis hangyakent funkcionáló munkavállalókkal, vagyis hogy ezek nélkül az emberek nélkül nem működne semmi. Egy ideális világban, ahol ezeket az embereket megbecsülnék megfelelő javadalmazással, fel sem merülne senkiben hogy otthagyja a munkáját havi 2-300 ezerért amit akkor is megkapna ha semmit nem csinál. Egy ideális világban a piramis alján lévő emberek erősek, egy erős alappal pedig magasabbra lehet építkezni, illetve a csúcson lévőket sem fenyegetné hogy a rendszer bármikor összeomolhat. Ez a kiírt kérdésre nem volt válasz, de eszembe jutott, idevág, és sok volt már a bejgli meg a töltött káposzta :)
dec. 31. 12:05
 14/32 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%

ma 12:05

Ez az alapjövedelem nagy gyakorlati dilemmája. Az egyik oldal szerint senki sem dolgozna, a másik oldal szerint viszont de, mindenki végezne továbbra is valamilyen tevékenységet, csak önszántából.

Nekem pl. amikor laza munkahelyem volt sok szabadidővel, azonnal elkezdtem blogolni olyan témákban, ami érdekel.

dec. 31. 12:12
 15/32 anonim ***** válasza:
40%
Jelentős tényező, hogy nem annyira nehéz bármilyen melót találni. 20 éve nem így volt, de azóta jóval több a munkahely, mint amennyien dolgoznak. Most pont nem teljesen ez a helyzet, de alapvetően ez a szitu mostanában. Ha nem lennének munkahelyek, akkor nagyobb lenne a sírás.
dec. 31. 12:23
 16/32 anonim ***** válasza:
89%
Én imádom dolgozni, de csak azért mert abban a szakmában lehetek, ami a célom volt. Ha ez nem lenne, nem dolgoznék, mert más munkát tudom, hogy kényszerből kéne csinálnom, amire rámenne az egészségem és depresszióssá válnék. Sokkal hamarabb meghalnak azok az emberek és sokkal előbb mennek tönkre, akik kényszerből egy rossz munkahelyre kerülnek.
dec. 31. 12:38
 17/32 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom vagy többet kap állami támogatásból mintha dolgozna vagy éppen van munkája csak szépen kihasználják ha hajt 1000-rel..8 ember helyett valószínűleg nem jó dolgozni..
dec. 31. 12:51
 18/32 anonim ***** válasza:
95%
Talán nem akarnak csicskák és rabszolgák lenni? Orbán rabszolgáli, a király meg lezsebeli a havi 10 millióját és él mint Marci... dögölnének meg!
dec. 31. 13:00
 19/32 anonim ***** válasza:
92%
10 millió? Talán 10 milliárd.
dec. 31. 13:03
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Én konkrétan utálom a munkámat. Stresszes, folyton topon kell lenni, ehhez képest egyáltalán nem vagyok megfizetve.
dec. 31. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!