Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vannak az országban a szociali...

Vannak az országban a szocializmusból visszamaradt, vagy olyan szemléletű munkahelyek?

Figyelt kérdés

Milyen egy ilyen helyen dolgozni?

Diákmunkásként dolgoztam ilyen helyen, az egy kvarchomok-bánya és tisztító üzem volt, még a 60-as években épült, sutyiban ment a piálás, és régimódi dolgozók voltak, akik folyamat háborogtak a kapitalizmus begyűrűzése miatt(belépőkártya, szigorítások).

Tanulmányi úton iskolától vittek a MÁV járműjavítóba, igazi visszarepülés a 80-as évekbe. Kupi, olaj, minden szétdobálva, tipikus svájcisapkás kisöregek, tuti eldugott piás üvegek. Jó hangulat.

Vannak még ilyen munkahelyek manapság?

tegnap 18:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Budapest 14. kerület Acélárú gyár. Ott is megállt az idő. Az is visszarepülés a 80-as évekbe.
tegnap 18:56
 2/17 anonim ***** válasza:
14%
A falunkban a közmunkásoknak ez a felling-je. Reggel kis üveg pálinka meg cigi, jobb napokon parizert vesznek kiflivel. Biciklivel a munkahelyig, kibeszélni a szomszédot és a kormányt, háborogbi és elégedetlenkedni.
tegnap 19:02
 3/17 anonim ***** válasza:
86%
BKV,MÁV javító műhelyek nagy része.
tegnap 19:04
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés inkább az, h vannak 21.sz-i munkahelyek Magyarországon vagy az összes a szocializmusban ragadt.
tegnap 19:05
 5/17 Mad Max2 ***** válasza:
100%

A BKV annyira jó példa erre hogy a 80 as évek elejéről ide időutazna onnan egy akkori bkv "dolgozó" fel se tünne neki hogy eltelt 40 év

Ugyanaz a munkamorál, ugyanolyan idióta vezetők, ugyan ugy jelen van sok léhűtő (bujtatott munkanélküli)

Ugyanaz a diletantizmus a "melosóknál"

De viszont ebben sok pozitivum is van az ott alkalmazottakra nézve... Pl: Nem igazán van elvárás, se a munkamorál, se a szakértelem terén. Vannak céges üdülök, a munkatörvénykönyvét meghaladó potlékok, bónuszok, jubileumi pénzek.

Több embert is ismerek akik a bkv nál dolgoznak, "karbantartó, müszaki" területen

Ismerek színtévesztő felsővezetékszerelőt, fali konnektort kicserélni nem tudó villanyszerelőt, és a többi

Bemész egy bkv-s jármütelepre, bemész egy bármilyen mühelybe akkor papucsban tv-t néző fotelban üldőgélő pizsamás embereket látsz(este)

Napközben hasonlló a helyzet csak nem pizsamában vannak:D

Ui.: Dolgoztam másfél évet a bkv nál ugyhogy ezeket belülről tapasztaltam, nem csak az ismerőseim révén tudom mi a helyzet ott!

tegnap 19:21
 6/17 anonim ***** válasza:
Vagy öt éve voltam Nyíregyházán egy hasonló helyen. Forgácsoló gépműhely, a dolgozók egy része a '80-as évekből ottmaradt Sanyi bácsi, koszos munkásruhában, papucsban, svájcisapkában, enyhe alkoholszaggal. Munka közben, gépbe hajolva cigiznek, az esztergagép mögött, kis villanyrezsón kavargatják a lecsót munka közben, a 6 órás munkakezdésre ugyan ott vannak, de háromnegyed 7-ig munkáról szó sincs, a délután 2-es fájront előtt egy órával már csak nézik az órát, céges munkásruha nincs, a fizetés pedig a munkamorálhoz méltó. Viszont simán megy a fusizás bármikor, élezik a húsdarálók késeit, készülnek az alkatrészek horgászorsókba, MTZ-hidraulikába vagy bármi másba, amit kockás papírra skiccelt méretek vagy a reménytelenül leamortizált eredeti alkatrészek alapján ki lehet silabizálni és van hozzá anyag.
tegnap 19:24
 7/17 A kérdező kommentje:
5-ös, ez jó! És még mennyi sztorit láthattak ott a falak! :D
tegnap 19:26
 8/17 A kérdező kommentje:
6-os, nagyapám is hasonló helyen dolgozott. :) SZIM köszörűgépgyár, Székesfehérvár.
tegnap 19:28
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem csak a BKV-nal vannak ilyenek. Gyárakban, boltokban, iskolákban, kórházakban.

Én webshopban dolgoztam, ahol az egyik nő, csak azért dolgozhat ott, mert 15 év alatt, már az összes vezetővel lefeküdt. Inkompetens mindenhez. Először a vevőkkel dolgozott, de folyamatos panasz volt rá, ezért előléptették HR-nek.

Aki tövig benyal neki, az egész nap nem dolgozik, csak sétálgat fel le.

Aki meg dolgozna, az nem tud, mert folyamatosan köpködnek rá a seggnyalok.

És persze, ahelyett, h visszanéznék a kamerákat, egyszerűen elhiszik és kirúgják a jól dolgozókat. Kész vicc

A gyárban ahol dolgoztam, a tetőn a szellőzön keresztül jött ki egy mérgező anyag. Közvetlen mellette egy óvoda van, ahol a gyerekek beszívják az ón és homokport.

tegnap 19:36
 10/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is az van...

A 4# jól fogalmazta meg.

tegnap 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!