Mennyivel volt másabb a szocializmusban a munka világa, mint manapság?
Mik voltak az előnyök akkor, vagy a hátrányok általánosságban?
Jobb volt, vagy rosszabb?
Merre dolgoztatok akkoriban, és milyen volt az az időszak?
Bárhol is dolgoztam, megcsináltam tisztességgel a feladataimat és senki nem piszkált. Nem gyártottak szándékosan és meghatározott időközönként személyre szabott akadályokat, nem működött a visszamenőlegesség intézménye, nem azon fáradozott napi szinten és hosszat egy külön stáb, hogy miként tehetné még élhetetlenebbé, értelmetlenebbé az életemet. Nagyjából ebben élek a "rendszerváltás" kezdete óta - és nagyon tele van már a lábközi szatyrom.
Ha valaha orvoshoz keveredek és kiderül, hogy halálos beteg vagyok, megkönnyebbülve fogok felsóhajtani, hogy végre gondoskodik rólam a természet, - olyan szinten elegem van abból, amit 2024-ben Magyarországon van pofájuk "életnek" hívni hatalomban befolyással bíró embereknek!
A szocializmusban tisztában volt az ember azzal, hogy mit nem érhet el, ill. mit igen, de most olyan szinten van bizonytalanság, hogy a legtöbb ember ebben készül ki! Elegem van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!