Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ilyen létezik (szerződés)?

Ilyen létezik (szerződés)?

Figyelt kérdés

Annyi a lényeg, hogy ideiglenes munkaerőt keresnek, egy 1 éves szerződést kötnének velem. Na most a bökkenő az, hogy megemlítettek egy olyat, hogy ha felbontom idő előtt a szerződést ki kell fizetnem azokat a hónapokat amik vissza vannak a szerződésből, ha esetlegesen ők bontják fel, akkor nekik.

Kérdésen igazából feltettem.

Nem értek sajnos ezekhez a dolgokhoz, sajnálom, ezért szeretnék segítséget kérni.

tegnap 23:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Határozott idejű szerződés felmondása következményekkel jár. Mindenfajta szerződés létezik, az két fél egységes beleegyezésének a terméke. Hogy egy szerződést te aláírsz-e vagy sem, az egyedül rajtad múlik. Nekik ezek a feltételeik. Te ezt vagy elfogadod és náluk dolgozol, vagy nem fogadod el, és nem lépsz be hozzájuk.
tegnap 23:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Mint kiderült, jogellenes mert aránytalanul hátrányos rám nézve.
ma 00:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól mer rád nézve hátrányos még nem feltétlen jogellenes...

Ne írd alá és kész.

ma 05:09
 4/6 anonim ***** válasza:

"Ha ennél korábban szeretnénk megszüntetni a viszonyt, meg kell indokolnunk nyomós indokkal. Nyomós indoknak nem az számít, hogy egy anyagilag jobban jövedelmező ajánlatot kapott, hanem olyan ok, ami a munkavégzést aránytalanul hátrányossá teszi és ténylegesen ellehetetleníti számára.

Ebben az esetben is ki kell tölteni a felmondási időt. Ha a munkavállaló mégsem tölti ki a megbeszélt felmondási időt, akkor jogellenesnek minősül a felmondása, így a htáralévő időre, legfeljebb három hónapnak megfelelő távolléti díjat kell megfizetnie a munkaadójának."

[link]

ma 07:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ezt max valami speciális projekt esetén tudom elképzelni, amikor vm olyan tudást kell biztosítanod, amit csak te tudsz, vagy olyan terméket kell legyártani időre, ami ütemterv szerint van és kiesést jelentene a cégnek, ha kilépnél és hetekre leállna a munka.

Egy sima irodai/betanulós/bármi általános munkakör esetén túlzásnak érzem.

Gyanítom annyian hagyták már ott őket a próbaidő előtt, hogy megelégelték. Előnye, hogy kirúgni nem fognak 1 év alatt. De nem tudom megéri-e.

Elárulod, hogy mit kellene csinálnod?

ma 08:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez szinte mindenhol így van határozott idejű szerződés esetén. A határozott lét lényege, hogy mindkét fél elkötelezi magát a másik felé egy meghatározott ideig.
ma 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!