Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik az, hogy egy munkaváll...

Létezik az, hogy egy munkavállalóval aláíratják munkakezdéskor, hogy az elkövetkezendő 2-3 éveben nem vállalhat gyereket?

Figyelt kérdés

Múlt héten voltam egy adminisztrátori állásinterjún és ezt mondták.

Rendben van, hogy nem potyára akarnak betanítani, de akkor is számomra sokkoló volt egy ilyen kikötés, hogy ezt alá kellene írnom.

(27 éves vagyok, de még nem szeretnék babát)

2021. júl. 28. 13:19
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
49 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Törvényesen nem. Az ilyet nyugodtan alá lehet amúgy írni akkor is ha már holnap gyereket szeretnél mert egyrészt törvénytelen tehát rád nézve nem kötelező érvényű másrészt a céget úgy sztkúrják a bíróságon ha a kedves munkavállaló odáig elmegy hogy azt épeszű HR-es / cégvezető nem kockáztatja meg.
2021. júl. 28. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
És ha teherbe esel abortuszra kényszerítenek? Hagyjuk már. Aláírhatod, aztán feljelented őket, ha másképp alakul és pampognak miatta. Hozzá teszem ez egy értelmetlen kikötés. Attól, hogy nem leszel terhes, még otthagyhatod őket bármikor. Miért nem egy x éves szerződést csinálnak, amiben elesel bizonyos juttatásoktól, ha ezen időn belül felmondasz vagy tartósan távol maradsz (pl szülési szabadság). Mondjuk még azért is fel lehet őket jelenteni szerintem.
2021. júl. 28. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet vagy sem, ilyen világot élünk! -A legutolsó a munkavállaló lesz, akinek a szimpátia indexe felől érdeklődni fog bárki is. A szabályokra mindenki létráról szarik ebben az országban, - amíg meg nem üti a bokáját, - és ha erre sor kerül, akkor meg méltatlankodik, hogy miért pont őt találták meg! Amíg anyagi megfontolások szolgálatába lehet állítani büntetlenül a szabályszegést, addig ez így is fog maradni.
2021. júl. 28. 13:31
 4/10 anonim ***** válasza:
5%
Hojoj az én álommunkám lenne, mivel én sose akarok gyereket!! 26N
2021. júl. 28. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez vagy csak szóban hangzik el, vagy a szerződésben finoman van fogalmazva, pl. az elkövetkezendő x évben gyermekvállalást nem tervez. Ha sikerülne közben a baba - soha nem lehet tudni, a védekezés sem 100%- akkor ez van, nem rúghat ki. Gondolom csak vmiféle garanciát szeretne, hogy nem fog valaki 3 hónap után lelépni gyed-re.

Ilyen kikötés hivatalosan szerintem nem lehet, sérti a jogait a munkavállalónak. Szerintem ezzel ő is tisztában van. Mindenesetre akár terveznék, akár nem, az állást visszautasítanám. Valami nem stimmel náluk, ha a saját érdekeiket ennyivel többre tartják, mint az alkalmazott jogait.

2021. júl. 28. 13:57
 6/10 Metionin ***** válasza:
100%
Hivatalosan nem lehet ilyet, sőt, már jó ideje rákérdezni is tilos. Elvileg. Gyakorlatilag egy csomó helyen az az első kérdés ha szülőképes korú nő vagy, hogy na és gyereked van? Beteges? Nincs, akkor mikor szülsz?
2021. júl. 28. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

...Nem, el vagyok köttetve!...

Hat hónap múlva:

"Főnök! Csoda történt!" :DDD

2021. júl. 28. 14:47
 8/10 Girlll3 ***** válasza:
91%
Gusztustalan az egész. Ezeket fel kellene jelenteni... Nem is törvényes.
2021. júl. 28. 16:17
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
Ez diszkrimináció. EBH.
2021. júl. 28. 21:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem.
máj. 18. 12:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!