Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen feltételeket kell...

Milyen feltételeket kell biztosítani a dolgozónak az új szerződés aláírásához? Létezik olyan hogy adott napon alá kell írni és nem lehet kivinni a szerződést az épületből?

Figyelt kérdés

Alaposan összevitáztam a főnökséggel. Szerződés-módosítás, benne olyan dolgokkal amik csak a munkavállalónak hátrányosak (kevesebb bér).

Alá kellene írni. Mondom a főnöknek adják ide elolvasom (nem átfutom 1 perc alatt hanem figyelmesen) és majd aláírom-ha aláírom. Mert vissza is adhatom és nem fogadom el.

De alá kell írni most. És kérdezem mikor olvassam el? Hát most. Ja és addig ne dolgozzak? Miért mennyi idő kell olvasni? A szerz több oldalas jogi szöveg, és ha nekem ehhez órák kellenek? Legyen szíves akkor felmenteni a munkavégzés alól ez időre-vagy hazaviszem.

Azt nem lehet a szerz-t nem lehet kivinni az épületből?

??? A saját szerz-t nem lehet kivinni? És ha én meg akarom mutatni mondjuk jogásznak? Hát azt hogy képzelem. Másnak mutogatni.

Valaki világosítson már fel. Köteles vagyok én egy új szerz-t 1 perc alatt visszaadni aláírva? És ha én haza akarom vinni és jogásznak átadni véleményezésre majd csak utána aláírni? Ha egyáltalán aláírom.

2015. okt. 25. 13:01
 1/1 koromarcsi ***** válasza:

A munkaszerződést jogában áll a cégnek megtiltani, hogy kividd a cégtől. Biztosítani kell, hogy elolvasd, értelmezd, de azt is kikötheti, hogy ott a helyszínen végezd el ezeket. Általában előre, szóbeszéd alapján már tájékozódnak a dolgozók az ilyen jellegű dolgokról és előre felkészülhetnek ezekre a dolgokra, beszélhetnek a munkahelyi jogásszal. (Ez a hivatalos verzió).

Valójában nem tudsz mit tenni, mert mindent le lehet tagadni, mindenkit meg lehet félemlíteni és nem muszáj ennél a cégnél dolgozni.

2015. okt. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!