Reggel 6 és 14 óra közötti munkaidő esetén más szerint is nem megy el az egész nap, szemben a klasszikusabbnak nevezhető 8 és 16-17 óra közötti munkaidővel?
8-16 között dolgozom, szerintem sokkal jobb, mint régen a 6-14. 4 után még ugyanúgy akármit tudok csinálni, de nincs az, hogy hajnalban keltem. Most 5-kor kelek, mert szeretem a nyugis reggeleket, 11 körül fekszem. Így reggel is van majdnem egy óra chillem itthon (utána zuhany, készülődés, de aközben is vagy zenét hallgatok, vagy megnézek valami videót, nem teljesen üres idő), délután meg kb 6 órám akármit csinálni.
Nem tudom, ki mennyire fontos ember itt, hogy mindig mindenki ügyeket akar intézni, én mindent online intézek, kivéve ha évente max egyszer be kell mennem a bankba valami miatt. Bevásárolni, shoppingolni, barátokkal találkozni, sportolni, hobbizni, mindent lehet 16-22 között.
Azért nagyban befolyásolja a leányzó fekvését, hogy hol laksz. Nekem pl. kis kellemetlenséget okoz, ha délután örkor végzek, mert akkor tömegben kell bevásárolni, ha esetleg elfáradnék edzeni, ott is várni kell a gépekre meg nyomorgás van, ha beülünk barátokkal valahová, a pénztárcabarát helyek magyarokkal, a drágább helyek meg turistákkal vannak rogyásig tele hétköznap is, de igazából bárhová mész, az hétköznap délután, kora este és hétvégén tele lesz emberrel. (Budapest)
Szüleim egy kis faluban élnek, ők meg pont, hogy azzal szívnak, hogy ha 4-5 körül végeznek (még mindketten aktív korúak), akkor már nem érik el a négykor záró falusi boltot, más szórakozási lehetőség nincs, és egy plusz kör nekik, hogy elmenjenek egy közeli kisvárosba autóval bevásárolni, ahol aztán beragadnak a forgalomba, mert mindenki más is megy, mert nincs helyi infrastruktúra. Ilyen közegben szerintem tényleg hatalmas előny lehet, ha valaki már kettőkor végez, és még be tud menni a helyben lévő boltba. Ahol 0-24 elérhető szinte minden, ott valóban egyéni preferencia, hogy ki milyen munkarendben szeret dolgozni, ahol a fodrász, orvos, egy szem boltocska lehúzza a rolót négykor, mert egy személyben vitte a boltot reggel hat óta, ott életminőséget meghatározó tényező.
Ügyintézés alatt meg szerintem a többség nem a hitelkérelmet, meg az okmányirodában várakozást érti, hanem amolyan "running errands": edzésre mész, gyógyszertárba mész, postára mész, körmöshöz, fodrászhoz/borbélyhoz, fogorvoshoz, viszed a kutyát oltatni, viszed a kocsit műszakiztatni, mindent egyszerűbb intézni, ha van pár üres órád hétköznap, és később kezdesz, vagy korábban végzel, mint a 8-5-ig nagyátlag.
15# Pont ezekre az “errandsokra” írtam, hogy simán lehet 4 után, de igazad van, ez Budapest, vidéken valószínűleg más a helyzet. Nekem anno a körmösömnek is este 8 volt az utolsó időpontja és a fogorvosi rendelő is 8-ig van nyitva, ahová járok ha kell. Meg szerintem kb este 7-8-ig szinte minden mást is el tudsz intézni, még bankfiók is akad 1-2, ami nyitva van 6-ig.
De a vidékiek nem jutottak eszembe. (Átlag bp-i vagyok, na.😃)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!