Külön szólnom kell, ha rendes munkaidőben megyek be
dolgozni?
Figyelt kérdés
3 hónapja dolgozom itt, folyamatosan délutáni váltásban, és 70kilométerről ingázom vonattal. A vonat 50 perccel a munkaidő kezdete előtt érkezik, az állomásról pedig 10 perc alatt besétálok a munkahelyre. Szóval minden munkanapon 40 perccel hamarabb váltom le a kollégát, amiért soha nem kértem cserébe semmit. Tehát ő minden nap 7.5 órát dolgozik ugyannyi fizuért, én pedig 8.5. Vagyis 3 hónap alatt kb 44 órát dolgoztam helyette.
Pénteken úgy alakult, hogy egy ismerősöm vitt be autóval, és pontos időben érkeztem, erre kolleganő lecseszett, hogy szólnom kellett volna a "késés" miatt, mert neki programja van és a férje is már fél órája vár rá.
okt. 13. 13:38
1/10 anonim válasza:
Nyújtsd be neki a számlát az órákról talán?
okt. 13. 13:41
2/10 anonim válasza:
Ott helyben kiosztottam volna, normál, intelligens stílusban és az általad leírtakat vázoltam volna neki... Ezután inkább igyál egy üdítőt az öltözőben vagy beszélgess a portással és hagyd ledolgozni a munkaidejét... Ez van ha átlagon felül kedves az ember...
okt. 13. 14:05
3/10 anonim válasza:
Egyetértek a másodikkal, inkább nyomkodnám valahol a telefonom ezután fél órát, mint hogy bemenjek hamarabb,
Nem tudom, hogy milyen környéken van a munkahely, de sétálni is lehet, boltba menni stb., lényeg, hogy nyugodtan szokja meg a kolléganő, hogy nem szervezünk munkaidőben programot...
okt. 13. 14:39
4/10 Katona Dius válasza:
Mivel szívességet teszel neki, hogy fél órával hamarabb leváltod, így szava se kéne, hogy legyen. Vagy ütsd el azt 40 percet máshogy, vagy beszéld le vele, hogy ez csak almalmi dolog, erre ne számoljon. Ahogy írtad is.
okt. 13. 14:47
5/10 anonim válasza:
Én szóltam volna a kolléganőnek. Ugyanis hiába nem jár neki, hogy mindig korábban leléphessen, de ha 3 hónapja ez a mindennapi rutin, akkor megszokta, és eddig is ehhez szervezte az életét. Mibe fájt volna jelezned neki, hogy hahó, ma időben érek csak be! Nyilván nem engedélyt kérsz, mivel időben értél be így is, de erősen jófejség lett volna figyelmeztetni a kollégádat a változásra. Az ember társas lény, amivel együtt jár az is, hogy figyelünk a többiekre is, nem csak a saját jogainkra...
okt. 13. 15:59
6/10 Katona Dius válasza:
Mert az nem jófejség, hogy 40 percet ledolgoz helyette minden nap? Még duplán Ő legyen jófej, hogy szól a kollégának, hogy ma nem dolgozok helyetted? Hiába ez a rutin 3 hónapja, szerintem a kolléga az, akinek nem kéne alapnak vennie, hogy minden nap ez lesz. És nem órákról van szó, ő is szervezhetné úgy anapját, hogy a 40 percet nem veszi alapul.
okt. 13. 16:04
7/10 anonim válasza:
Ezért nem szabad a munkahelyen kéretlenül rendszeresen szívességet tenni. (Egyszeri szívesség még oké.) Mert az a vége, hogy nagyon hozzászoknak.
okt. 13. 16:46
8/10 anonim válasza:
Ezt hívják tanulópénznek. Én is azt javaslom, hogy innentől kezdve 40 percet ücsörögj inkább az állomáson. Vagy főnökkel megbeszélni, hogy kifizessenek.
okt. 14. 16:59
9/10 anonim válasza:
Biztosak lehetnének benne, hogy ezután, ha 8.00-tól szól a munkaidőm, akkor 7.59-kor érkezek meg. Inkább vármék a hidegben, de az ilyeneknek a retkes k. anyjukat.
okt. 15. 01:13
10/10 anonim válasza:
Szerintem kérj bocsánatot a férjétől: nem tudtad hogy mára is alibit kell biztosítanod a nejének egy légyott idejére. Igen, elkéstél. 😅
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!