Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha munkaidöben megyek beoltatn...

Ha munkaidöben megyek beoltatni magam Covid ellen, akkor a munkából való kiesést le kell dolgoznom vagy a cégnek kell fizetnie?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 7. 06:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak rajtuk múlik.
2021. ápr. 7. 06:21
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb helyen le kell dolgozni, de munkahelye válogatja.
2021. ápr. 7. 06:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a munkahely kötelezett rá, akkor teljesen maszek ügy. Mintha bármilyen privát ügyintézni valód miatt kéredzkednél el, vagyis természetesen le kell dolgozni.
2021. ápr. 7. 07:14
 4/16 anonim ***** válasza:
70%

Érdekes... nekem nem kkellett ledolgozni semmit.

Kedden telefonált a háziorvos,hogy szerdán jöhetek délelőtt, szóltam a főnöknek,hogy oltásra megyek, annyit mondott,hogy vagy táppénz vagy szabi

Mivel háziorvos oltott ezért táppénzt kértem és adott is

2021. ápr. 7. 07:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
#4: tehát le kellett dolgoznod.
2021. ápr. 7. 07:30
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
Mit kell ledolgozni mégis mikor és hogyan ?
2021. ápr. 7. 07:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
6: Nyilván arra céloz, hogy nem maradt nyom nélkül. Tehát nem az volt, hogy elmentél oltatni, és utána úgy csináltak, mintha aznap is bent lettél volna. Utóbbi nekem akkor volt, még 2001-ben, amikor katonai alkalmassági vizsgálatra voltam behívva. De mostmár szerintem nem nagyon van ilyen. Esetleg ha bíróságra kell menned vádlottként.
2021. ápr. 7. 08:16
 8/16 anonim ***** válasza:
7, pont nem, tanúként mehetsz :) ÉS mehetsz kötelező vizsgálatra terhesen, véradásra, meg még néhány helyre.
2021. ápr. 7. 08:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8: Csak tanúként? Kissé hihetetlen. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki vádlottat nem tudtak elítélni, mert a főnöke nem engedte el a bíróságra munkaidőben. :) Az is kissé érdekesnek hangzik, hogy bírósági tárgyalás miatt táppénzre vegyenek valakit.

Terhessé érthető.

Véradás már nem igazán, hisz az a te döntésed. Evvel az erővel valaki minden hónapban elmehetne vért adni, mert hogy avval nem használ el szabadnapot.

2021. ápr. 7. 08:41
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

8-as, válasszunk ketté két dolgot.

1. Vannak helyek, ahová a munkahely KÖTELES elengedni. Pl. ha bíróságon tanúnak idéztek meg, az ilyen eset.

2. Abból, hogy köteles elengedni, abból nem következik, hogy azt munkaidőnek kell elkönyvelnie. Simán mondhatja, hogy oké, kiesett 2 óra, akkor egy héten belül ezt dolgozd le. Ha meg szabit ad arra a napra, az még egyszerűbb, mert be sem kell menned, viszont egy nap szabid ráment.

Valamelyik válaszoló táppénzt kapott az oltás napjára. Ez is igazolt hiányzás, nem csökkenti a szabadnapok számát, viszont arra a napra csak a fizetése 60%-át kapta.

Sokféle megoldás lehet a különböző esetekre, de az nagyon extrém eset, ha a munkáltató köteles munkavégzésnek elfogadni az adott okból történő távollétet. Pl. tudomásom szerint a véradás régen azt jelentette, hogy aznapra fizetett szabadnapot kapott az illető, de 10-15 évvel ezelőtt ezt eltörölték.

2021. ápr. 7. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!