Ha munkaidöben megyek beoltatni magam Covid ellen, akkor a munkából való kiesést le kell dolgoznom vagy a cégnek kell fizetnie?
Érdekes... nekem nem kkellett ledolgozni semmit.
Kedden telefonált a háziorvos,hogy szerdán jöhetek délelőtt, szóltam a főnöknek,hogy oltásra megyek, annyit mondott,hogy vagy táppénz vagy szabi
Mivel háziorvos oltott ezért táppénzt kértem és adott is
8: Csak tanúként? Kissé hihetetlen. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki vádlottat nem tudtak elítélni, mert a főnöke nem engedte el a bíróságra munkaidőben. :) Az is kissé érdekesnek hangzik, hogy bírósági tárgyalás miatt táppénzre vegyenek valakit.
Terhessé érthető.
Véradás már nem igazán, hisz az a te döntésed. Evvel az erővel valaki minden hónapban elmehetne vért adni, mert hogy avval nem használ el szabadnapot.
8-as, válasszunk ketté két dolgot.
1. Vannak helyek, ahová a munkahely KÖTELES elengedni. Pl. ha bíróságon tanúnak idéztek meg, az ilyen eset.
2. Abból, hogy köteles elengedni, abból nem következik, hogy azt munkaidőnek kell elkönyvelnie. Simán mondhatja, hogy oké, kiesett 2 óra, akkor egy héten belül ezt dolgozd le. Ha meg szabit ad arra a napra, az még egyszerűbb, mert be sem kell menned, viszont egy nap szabid ráment.
Valamelyik válaszoló táppénzt kapott az oltás napjára. Ez is igazolt hiányzás, nem csökkenti a szabadnapok számát, viszont arra a napra csak a fizetése 60%-át kapta.
Sokféle megoldás lehet a különböző esetekre, de az nagyon extrém eset, ha a munkáltató köteles munkavégzésnek elfogadni az adott okból történő távollétet. Pl. tudomásom szerint a véradás régen azt jelentette, hogy aznapra fizetett szabadnapot kapott az illető, de 10-15 évvel ezelőtt ezt eltörölték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!