Ha munkaidöben megyek beoltatni magam Covid ellen, akkor a munkából való kiesést le kell dolgoznom vagy a cégnek kell fizetnie?
#11: így van, egyebként valójában oltas után egész napra offon vagy, még ha nem is lázasodsz be.
Meg utána amúgyis 2 hét karanténba kéne vonulni, mert oltás után kifejezetten fogékony az egyed a fertőzésre (nem csak covidra), és könnyen kórház lesz a vége.
Törvény nincsen rá úgyhogy teljesen a munkáltatóra van bízva.
Nálunk nem kell ledolgozni mert ezzel próbálnak ösztönözni, hogy menjünk.
Cégnél figyelünk egymásra úgyhogy ha valaki rosszul lesz hamarabb kap segítséget mintha otthon lenne. Üzemorvost 10 perc alatt előkerítjük, hazavisszük a kollégát és gyógyszertárba is elmegyünk neki ha arra van szükség.
Megkaptam az oltasom. Utana kicsit elszedültem, de 10 perc a friss levegön jót tett. Este enyhe höemelkedes varhato.
Mar honapok ota itthonrol, HO-ban dolgozom. Mivel az oltasi idöpont törzsidöben volt, no meg ha Tavolletem alatt netan baleset törtenne, akkor igazolva legyek.
En ugy gondolom, hogy az aki munkaidöben veszi fel a vakcinat, annak járna arra az idöre a teljes fizetes. Azzal, hogy beoltatja magát a közjót szolgálja. Minel többen be lesznek oltva, annal elöbb visszakapjuk régi eletünket.
#14: "Minel többen be lesznek oltva, annal elöbb visszakapjuk régi eletünket"
Azért ezt a fokú naivitást próbáld kicsit levetkőzni :)
Mire végigérnek az oltással a populáción, jön a következő hullám, következő vakcinával.
Szüleimnek pl. jár +2 szabadnap az oltás 2 napjára.
Nekem sima szabi volt. Ismerek olyat, aki kiíratta magát táppénzre. A második adagnál meg tudom majd oldani, hogy csak rövid időre kelljen elmennem itthonról, így akkor majd csúsztatom valószínűleg.
Szóval nincs általános szabály, munkahelye válogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!