Ha a munkaidőm reggel 08:00-kor kezdődik és én 07:58-kor érek be akkor az már késésnek számít?
Csak,mert ma a főnököm lecseszett,hogy késtem.
Amint megérkeztem azonnal álltam be dolgozni.Szóval én szerintem egy percet sem késtem.
Mondtam is a főnöknek és mutattam az órát,hogy 08:00-kor már dolgozom.nem tetszett neki....
Miért lenne elvárható? Ha a munkaadó azt akarja hogy 7:50-től legyen munkaidő, akkor írja azt a szerződésbe, és nyilván fizesse is ki.
Hente vagy és be kell öltözni szalagmunkán vagy és te vagy a közepén meg ha postán dolgozol és te neked 7-12ora és még hozzák neked a levelet és fontos!!!
Nem hadod ott hogy hétfön adodd oda
Fogászat vagy vállalkozó hogy bemész 11 re vagy 12 re vagy nem mész be!
Köszi a válaszokat!
Utolsó egy szót sem értek abból amit írsz.
Ha a tényleges MUNKA kezdődik 8-kor, akkor elvárható (legtöbbször ez belső szabályzatban le is van írva), hogy a dolgozó abban az időpontban konkrétan munkakészen legyen a munkavégzés helyén. Tehát ne a kabátját akasztgassa a fogasra 8-kor, ne a többiekkel kezeljen, hanem üljön/álljon a helyén. Munkára készen.
Ettől függetlenül nem szép a főnöktől, hogy a 2 perccel előbb (nem később!) érkezőt lecsessze. De ő a főnök, megteheti.
Vannak munkakörök, ahol direkt előírás, hogy minimum 15 perccel a munkakezdés előtt meg kell érkezni. Pedig nem több 15 perccel a munkaideje.
Nem késés. Én van hogy 59-kor csekkolok be az ajtón, onnan kb 20 lépés az asztalom, még lepakolok, elmegyek kezet mosni, bekrémezem a kezemet, aztán valamikor 8 után nekiállok dolgozni is, nyilván ezt már szóvá tehetnék, hogy nem 8:00-kor lépek be a rendszerbe, de azt semmiképp, hogy az ajtón mikor megyek be. Ha nem szöszmötölnék még, akkor egy perc alatt simán el tudom kezdeni a munkát.
Persze az más, amikor mondjuk még 8 előtt át kell öltözni meg ilyesmi, akkor elvárhatja, hogy 8-kor te már átöltözve neki tudj állni a munkának, de ha mondjuk valaki át tud öltözni másfél perc alatt (simán teljesíthető, ha nem pofáztok meg ilyesmi) és megjelenni időben a területen, akkor arra se mondhat semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!