Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkaidőm reggel 08:00-ko...

Ha a munkaidőm reggel 08:00-kor kezdődik és én 07:58-kor érek be akkor az már késésnek számít?

Figyelt kérdés

Csak,mert ma a főnököm lecseszett,hogy késtem.

Amint megérkeztem azonnal álltam be dolgozni.Szóval én szerintem egy percet sem késtem.

Mondtam is a főnöknek és mutattam az órát,hogy 08:00-kor már dolgozom.nem tetszett neki....

okt. 28. 16:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
81%
Nem, de sok helyen 5-10 perccel előtte szokás ott lenni.
okt. 28. 20:28
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, nálatok milyen szabályok és elvárások vannak. Pl., amikor egy helyen vendéglátásban dolgoztam, a főnökünk elvárta, hogy munkára készen ott legyünk, a hivatalos kezdés előtt 10 perccel.
okt. 28. 21:26
 13/32 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk én az ilyen helyeknek megmondanám, hogy ok, ott leszek 10 perccel korábban, amint ezt szerződésbe foglalják, hogy a munkaidőm 7:50-16:00 között van és elszámolják nekem azt a plusz kb 3,5 órát havonta. Nem egy nagy összeg nyilván, de valamit adjanak cserébe, ingyen nem járkálok be. Miután meg ezt nyilván nem tennék meg és kiröhögnének, én is nevetgélve új munkahely után néznék.
okt. 28. 22:20
 14/32 anonim ***** válasza:
55%

Olvasd el mire válaszolsz.

“ Amint megérkeztem azonnal álltam be dolgozni.”

okt. 29. 06:24
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy simán, nekem pl egy órával előbb kell indulnom ha 10 perccel korábban akarok bent lenni (így van vonat), egy órát persze sajnos nem fizettethetnék ki, de legalább a tíz percet nyilván fizessék, ha elvárják.

okt. 29. 06:26
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Ezt az "ő a főnök megteheti" dumát hagyjuk már! Nem kell alájuk még lovat adni. 8-4 ig fizet ki. 8-kor kezdesz, akkor felesleges ott lebzselni fél órával előbb. A főnök csak kukorékolni akart egyet a szemétdombon.
okt. 29. 12:19
 17/32 Micimacko67 ***** válasza:
26%
#16, csak szólok, hogy nem csak irodista munkakörök léteznek! Elhiszed nekem? S bizony lehet és van is olyan munkahely ahol be kell, hogy öltözz és beöltözve jelenj meg a munkahelyeden 6:00-kor! S bizony csak 14:00 után mehetsz ki visszaöltözni! Feltudod ezt fogni?
okt. 29. 12:53
 18/32 anonim ***** válasza:
78%

De mit nem értesz azon amit a kérdező írt, hogy “Amint megérkeztem azonnal álltam be dolgozni.”?

Igen, azt jogosan várja el a munkáltató, hogy a munkakezdés időpontjában kezdődjön a munka. A kérdező esetében ez megtörtént. Akkor mit hápog a főnök?

okt. 29. 13:22
 19/32 Micimacko67 ***** válasza:
17%
#18, ki a fene beszélt a kérdezőről? Én a 16-os kommentre reagáltam! Te mit nem értesz azon, hogy vannak olyan munkakörök aminél nem eshetsz az utolsó pillanatban a munkahelyedre! s igen lehet, hogy 10-15-20 perccel előbb be kell menned, hogy átöltözhess! Érted te ezt?
okt. 29. 13:49
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen értem, volt ilyen munkám nekem is, nyugodj meg. De ennek semmi köze a kérdéshez, mert a kérdező nem ebben a szituációban van.

A 16-os is azt írta amúgy, hogy ha 8-tól fizetnek akkor bizony 8-kor kezded a munkát, nem előbb, ingyen túlóraként.

okt. 29. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!