Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkaidőm reggel 08:00-ko...

Ha a munkaidőm reggel 08:00-kor kezdődik és én 07:58-kor érek be akkor az már késésnek számít?

Figyelt kérdés

Csak,mert ma a főnököm lecseszett,hogy késtem.

Amint megérkeztem azonnal álltam be dolgozni.Szóval én szerintem egy percet sem késtem.

Mondtam is a főnöknek és mutattam az órát,hogy 08:00-kor már dolgozom.nem tetszett neki....

okt. 28. 16:54
1 2 3 4
 21/32 Micimacko67 ***** válasza:
14%
#20, idézem a 16-os kommentet: "akkor felesleges ott lebzselni fél órával előbb"! Hol írt itt korábbi munkakezdésről?
okt. 29. 14:01
 22/32 anonim ***** válasza:
85%

Lebzselni tényleg felesleges. Nem értem a problémád.

okt. 29. 14:05
 23/32 Micimacko67 ***** válasza:
14%
#22 te most miről beszélsz?
okt. 29. 14:10
 24/32 anonim ***** válasza:
82%

TE miről beszélsz? Kevered a szezont a fazonnal, felhozol olyan dolgokat amik irrelevánsak, stb. Mit nem értesz azon, hogy fölöslegesen a munkahelyen dekkolni munkaidőn kívül fölösleges, és nem kötelezhető?

okt. 29. 14:14
 25/32 Micimacko67 ***** válasza:
16%
#24, te mit nem értesz azon, hogy rengeteg olyan munkahely van, ahova nem elég az utolsó percben beesni! Igenis ott kell már "dekkolnod" előbb és az az idő még sem része a hivatalos munkaidődnek! Ezt olyan nehéz megérteni?
okt. 29. 17:09
 26/32 anonim ***** válasza:
37%
Ha a munkaidő 8:00-kor kezdődik, az azt jelenti, hogy 8:00-kor már az effektív munkát kezded, nem akkor esel be a kapun, utána még átöltözöl, kávé, cigi, WC, és talán 8:30-ra el is tudsz kezdeni a tényleges munkával foglalkozni.
okt. 29. 17:11
 27/32 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Én mostanába tényleg késni szoktam a munkából. 6 óra helyet sokszor negyed hét vagy még később érkezem. Nem vagyok szem előtt szerencsére. De már nem sokáig lesz ez mérvadó. Hamarosan munkát váltok.
okt. 29. 20:10
 28/32 anonim ***** válasza:
84%

Úgy tapasztalom, a magyar dolgozók 99,9 %-a nincs annyira jól motiválva fizetésben, megbecsültségben, hogy izgatott örömmel toporogjon a cég ajtajában legalább másfél órával a munkakezdés előtt.

Majd ha egyszer eljutunk oda, hogy a dolgozó érdekei, szabadsága, jóléte is fontos és sürgős lesz, akkor majd esetleg pattoghat a főnök olyan luxusért, hogy félórákkal korábban már bent csiviteljenek a dolgozók. De a munkájukat megkezdeni akkor is csak abban az időpontban kötelesek, ami a szerződésbe van foglalva és nem félórával előbb!

Átöltözés, esetleg wc max 10 perc. Továbbra sem látom indokoltnak csak ezért fél órával hamarabb érkezni. De végül is miért nincs egy olyan opció, hogy be lehet költözni a munkahelyre? Akkor nem lesz probléma a beérkezés és legalább nem kellene rezsit fizetni az alacsony munkabérekből. Legtöbben úgyis kb csak aludni járnak haza.

okt. 30. 07:12
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

De akinek be kell öltöznie az nem “lebzsel” munka előtt, fogd már fel.

És eleve A KÉRDEZŐT EZ NEM ÉRINTI a leírása alapján, pontban 8-kor már kezdte a munkát. Mit nem értesz ezen, vagy mi a gondod ezzel ennyire? Miért felkavaró számodra, hogy nem mindenkinek kell beöltöznie?

okt. 30. 07:22
 30/32 Micimacko67 ***** válasza:
0%
#29, figyu...tanulj már olvasni bammeg! Egy szóval nem foglalkoztam a kérdezővel! A vergődését kb letojom! Én egy másik kommentre reagáltam!
okt. 30. 08:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!