Fejlesztőként mikor kezdődnek reggel a kötelező meetingeitek?
#1: Azt jelenti, hogy az első megbeszélés kezdete ebbe az idősávba esik. Nekünk pl. 9-12 a törzsidő, első meeting 9 vagy 9:15.
"Nálunk 15 perc a reggeli megbeszélés 9-től, utána mindenki megy a dolgára. Ez mindenkinek tartható, "
Igen, csak egyeseknek rossz szokásuk, hogy éjszaka dolgoznak, főleg ha közeleg egy határidő. Ilyenkor nem ritka, hogy éjjel 2-kor még jönnek a értesítések az új commitokról. Van, aki jobban szeret akkor dolgozni, mert a családja elment aludni és nyugalom van. Ilyenkor segítene, ha később lenne a törzsidő kezdete és a reggeli meeting. (Nyílván annak mindegy, akinek amúgyis vinnie kell a gyereket suliba.)
Néhányan felvetették a csapatból, hogy legalább határidők előtti napokban legyen csúsztatás, de a cég azt mondja, hogy senki nem kérte a kódolókat, hogy éjjel kódoljanak, szóval nem értik, miért kellene hozzájuk alkalmazkodni. Csak kíváncsi vagyok más cégeknél mi a helyzet ilyen tekintetben.
Vannak senior fejlesztők, akik egésznap meetingekre járnak.
Juniorként nekem eddig csak napi 1-2 meetingre kellett járnom. Délelőtt ez mindig leghamarabb 10-kor kezdődött.
Viszont hallottam olyan helyről, ahol reggel 8kor tartják a daily standupot.
"éjszaka dolgoznak, főleg ha közeleg egy határidő."
Akkor igazából a határidőkkel van baj, vagy ha nagyon halszálkát akarunk esetleg rajzolni, akkor az általános munkaszervezéssel a project teljes időtartama alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!