Mit tegyek ha ki akar rúgatni a kollégám?
Mit csináljak,ha ki akar rugatni a kollégám?
1,5 hónapja vagyok egy kisebb cégnél,ahol leginkább irodai,de kisebb mértékben raktározáshoz kapcsolódó feladatokat látok el. 2 megüresedett helyre vettek fel engem és egy másik embert. A betanítást pesig az egyetlen ott maradt kolléga látja el,akinek pedig nem vagyok szimpatikus és voltak már kisérletei a kirugásomra.
A főnök nem akar kirúgni, mivel egyes indokokra rácáfoltam a másikak meg apróságok+ látja,hogy csak ki akarja rakni a másik a szűröm,de mivel nincs más, aki taníthatna, így nem tud mit tenni. Én viszont annyira kikészültem, hogy a stressz már testi tünetekben is megjelenik rajtam.( menstruácios zavar, immunrendszer legyengülés, sírás rohamok, kihagyott étkezések) Ami azért durva,mert alap esetben nem vagyok beteges fajta + mikor álllamvizsgán megtudtam, hogy a legszigorúbb tanárom is bent lesz, akkor sem készültem ki ilyen szinten, pedig felesleges dolgokra is ráizgulok.
Elenite csak kisebb beszólásokkal kezdte pl hogy ez egyértelmű/ ezt magamtól is tudnom kéne/ezt már elmondtam/neki sem mondták el. Sokszor tényleg tanító jellegűek voltak, viszont soha sem értetem,hogy miért ilyen formában kellet. Aztán mikor csatlakozott hozzánk a másik betanuló kolléga akkor kezdet 180 fokos fordulatott venni.(Nem biztos,hogy miatta. Hanem volt egy másik eset, amikor valami elvileg miattam nem lett valami papír átadva... mondjuk az ő asztalán volt és én nem is emlékeztem rá ...de elvileg más is megerősítette és ekkor konkrétan kiakadva lehazudozott....pedig tényleg nem emlékeztem rá) Ráadásul a másik kollégával közös a hobbiuk és élet szemléletük ami miatt hamar "jóba" lettek, így őt 1000x kedvesebben "terelgeti". Lassan ezt is elengedtem, hisz pont nem érdekel,hogy fiaként szereti-e. Egyébként vele semmi bajom sincs, ha jobb lenne nálam az se érdekelne csak a kettős mérce húz fel. Még eleinte bíztatuk is egymást. Illetve lehet a kedves kolléga hatására,de tegnap ő is kissé máshogy viselkedett velelem,úgyhogy lehet megvolt egy kis ellenem hangolás vagy ez a munka paranóiás lettem és félrenéztem egy szimpla rossz napot.
Azonban eljutottunk arra a bizonyos szintre,hogy az információ eljuttatást, megosztást és megszerzést is érinti, mivel:
-Lassan kölcsönösen nem szólunk egymáshoz, csak ha nagyon muszály. Tehát kérdezni is alig tudok,de lassan nem is akarok, mert 70% hogy hülyének állít be bele, vagy éreztetti velem, hogy az vagyok. Illetve kb 4 nappal jöttem elöbb,de nekem 1 hét után el lett engedve a kezem és a válaszokért sokszor megaláz... a másiknál meg a figyelmetlenség....ez még tuti nem lett elmondva neki, jaj nem tudta jól leírni. (mikor én nem maradtam le valahol, akkor egyből, hogy jegyzetelni kellet volna)
-Előfordult, hogy ellenőriznünk kellet,hogy az adott számla jól ment-e ki. Elsőre egyikünknek se ment,de hozzá oda lépett és mutodatott neki dolgokat és amikor kijött akkor szinte biztos,hogy nekem címezve,hogy úgye milyen egyszerű. Engem meg ott hagyott 30 percet szenvedni, majd többször is jeleztem neki,hogy ez semmi képp nem jön ki... kiderült , hogy rosszul írtam fel hallomás utján egy adatot, ami ugye már akkor kiderült volna, ha rám nézet volna vagy oda adja azt a lapot, amiről dolgozni fogunk. De nem ez a legszebb...amíg én a lehetettlent probáltam megoldeni,addig ő mást is megmutatott a másiknak (Amikor a főnök ezt látta pedig azt mondta,hogy nekem nem tudta megmutatni ,mert én még a számolással szenvedtem) ja és ez nem az első eset volt,hogy nélkülem kezdte/mondta el. Mikor pedig 1 nappal később oda mentem megkérdezni, hogy én a rendszerben így láttam,de nem 100% biztos vagyok benne, lemaradt az eleje... akkor pedig jött az én már elmondtam dumával.
-Rendszerből kellet adatokat kikérnünk különbőző adatok alapján. Nem sikerült egyikünknek sem. Őt telefonon áthívta a munkaállomására és hallottam, hogy magyaráz neki. Nekem telefonba kellet elmagyaráznom, hogy hogy csináltam és hogy jöttek ki az adatok Eleve 1 kezem volt szabad és a segédlet és a program között kellet ugrálnom...... de nem jutottunk el arra, hogy hogyan csúszhattam el ....ÍGY 5x meg kellet ismételnem más adatokkal, amikel a mai napig nem tudom hol borult meg... mondjuk ha 1 X oda állt volna mögém,hogy nézze mit csinálok az szerintem is túl egyszerű lett volna XD vagy csak nekem vannak ilyen gondolataim
+ mikor a főnöknek gyanus lett, hogy én csak csinálom, de mellém sose megy oda... egyből neki állt piszkálni, hogy lassú vagyok... később ha megindul a rendelés szezon akkor ez édes kevés lesz... rossz és még lassú is
......
Az a baj face to face nem tudjuk lerendezni, mivel az évek és a rutin őt már megedzették és sokkal magabiztosabb én meg valamien szinten túl érzékeny vagyok, így tuti én készülnék ki és bőgnék végig egy estét ő meg őrülhet, hogy egy lépéssel közelebb vagyok a kilépéshez.Szerintem így is hp-nek gondol már, pedig elötte egy könycseppnél nem engedtem többet kifolyni.
A maradj erős stratégia kb az első perceknél elesett. Az ez előtti helyemen senkivel nem voltam rosszban, sőt a végén már sokan bizonyos feladatokkal hozzám jöttek. ( diàkként tudtak csak foglalkoztatni) Emiatt sajnos nem tudom ,hogy kéne a helyzetet lekezelnem. Tudom,hogy csak "táplálom" azzal, hogy kimutatom,de amikor ki akartam állni magamért az csak rontotta a helyzetet. Az érzéseim pedig az arcomon vannak.
A meghunyászkodás sem segít..... így is úgy is beköp, ha vissza fogom magam úgy is.
Főnök sem tudja megoldani, ő van ott régebben és csak ő tud mindent. Volt, hogy segíteni probált mikor látta mennyire befeszülök. Munkatársamnak szerintem az eset le belőle, hogy bemártottam és miattam fúj ra a vezető, így ez csak rontott a viszonyunkon.
A másik munkatárs pedig ugyanannyira biztos a dolgokban mint én... tehát semennyire és a közösen meghozott döntéseink nagy részéért èn kaptam a nyaklevest.
Még kb 1 hónapot kellene kibírnom, mert utána én az épület másik rèszében leszek és a főnököm ott lesz melletem a nap nagy részében és valamiben ő is tud segíteni, így már csak akkor kéne vele találkoznom, mikor más nem tud segíteni,de nem tudom hogy kibírom e. Emellet azzal is vannak kétségeim, hogy bizonyos dolgok csak neki tudhatóak-e be vagy a céget látom rossz szemmel. Pl. Vissza küldött doksikból kinyomtattam az 5 oldalas tájékoztatást, amiért akkora lehordást kaptam , mindha össze kevertem volna két megrendelést........Hogy én pazarlom a cég értékes forrásait .... tudom,hogy egy kis cégnek ez többet jelent mint egy multikak .... de a cég 100% felhasználja a papírt utánna , tehát nem a szemétbe ment.Ez csak szerintem red fleg ?
Ja ès se szebb, se okosabb,se jobb gazdagabb nem vagyok... védett korban van tehát nem veszélyeztetem őt
Bocsi a hp-s kiírásért,de nem tudtam magamba tartani
Van a felmondásnál jobb megoldás?
Nincs jobb megoldás a te helyzetedben.
A személyiségeden viszont kezdj el dolgozni, mert az élet elevenen fog felfalni, ha nem állsz ki a határaidért, nem ismered meg önmagad és nem baszol az asztalra. Ha bármit megtehetnek veled, meg is fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!