Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van egy munkahelyem, ahol 15...

Van egy munkahelyem, ahol 15 órát dolgozom egy nap. Nagyon utálom, szeretnék már eljönni onnan, de nem merek felmondani. Félek, a főnökeim mit fognak szólni. Mit találjak ki?

Figyelt kérdés
nov. 4. 16:51
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
69%
Hűha. Megpróbálok kedves lenni, de nehéz... Szóval nőj fel és kezdj el dolgozni azon, hogy a saját jóléted legyen a fontos és ne az, amit mások gondolnak. Nem mindegy? Felmondasz, nyilván nem fognak örülni neki, de kit érdekel? Ne ez vezérelje már az életedet? Mit mondj? Az igazat. Vagy hogy váltani szeretnél. Vagy kaptál egy jobb ajánlatot. Légy kreatív.
nov. 4. 16:59
 2/32 anonim ***** válasza:
85%
A főnökeid mit fognak szólni? Drágám, hány éves vagy? Mi az, hogy mit találj ki? Találtam jobb munkalehetőséget, köszönöm, viszlát. Jézus.
nov. 4. 17:06
 3/32 anonim ***** válasza:
16%
Tudomásom szerint legális munkahelyen;törvény szerint 12 óránál többet nem lehet dolgozni egy műszakban...Tehát ez valami fekete munka lehet.
nov. 4. 17:28
 4/32 Justinianus ***** válasza:
12%

Tudomásod szerint nem.

De egyébként törvény szerint bizonyos esetekben lehet.

nov. 4. 17:32
 5/32 Justinianus ***** válasza:
5%
Én is dolgoztam egyébként évekig 16 órát, és szuper volt, hogy havonta tízszer kellett menni dolgozni. Bárcsak most is úgy lenne.
nov. 4. 17:38
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, jó helyen vagy ott. Aki ennyire hülye, az nem érdemel jobbat úgy se.
nov. 4. 17:45
 7/32 anonim ***** válasza:
56%

4

Meglehet..De én ennyit találtam a témában hirtelen.

Tessék:

"A Munka törvénykönyve szerint a teljes napi munkaidő napi nyolc óra (általános teljes napi munkaidő), azonban külön megállapodás alapján ez legfeljebb napi tizenkét órára emelhető, abban az esetben, ha a munkavállaló készenléti jellegű munkakört lát el, illetve, ha a munkáltató vagy a tulajdonos hozzátartozója."

"Bizonyos esetekben a munka jellegétől függően nem logikus a napi fix 8 órás és heti fix 40 órás beosztás, ilyenkor a munkaidőkeret lehetőséget ad a munkáltatónak, hogy igazodjon a termeléshez és a kereslethez, és az általános munkarendtől eltérően egyenlőtlen munkaidő-beosztást alkalmazzon, azaz meghatározza, hogy a munkavállalónak mely időpontban kell munkát végeznie. Ebben az esetben tehát a munkaidő a hét minden napjára vagy az egyes munkanapokra egyenlőtlenül is beosztható...

Ahogy korábban is hangsúlyoztuk, ebben az esetben is igaz, hogy a munkaidőkeret csak a heti munkaidőt tekintve jelent rugalmasságot, a napi munkaidőre vonatkozó korlátok tekintetében nem. Ez azt jelenti tehát hogy, munkaidőkeretben sem lehet naponta 4 óránál kevesebbet, vagy 12 óránál többet dolgozni. A beosztás szerinti heti munkaidő időbeli korlátja pedig maximum heti 48 óra, de munkaidőkeret alkalmazása esetén ezt a munkaidőkeret átlaga szerint kell figyelembe venni."

[link]

nov. 4. 17:50
 8/32 A kérdező kommentje:
Sajnos én ilyen halkszavú, visszafogott nő vagyok, és nem merek visszaszolni. 40 el múltam. A főnököm nagyszájú, már egyszer le akartam lépni, de visszatartottak
nov. 4. 18:04
 9/32 A kérdező kommentje:
Gondolom nem találnak meg egy ilyen hülyét mint én, aki 15 órát dolgozik.
nov. 4. 18:05
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
De mi az, hogy visszatartottak? Nincs olyan. Esetleg a kartellnél, de az már más probléma.
nov. 4. 18:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!