Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért választják ketté újabban...

Miért választják ketté újabban mindenhol a takarítók munkaidejét?

Figyelt kérdés
Akik 8 órában dolgoznak, azoknak osztott műszakban kell járni most már több cégnél állítólag. Délelőtt 4 óra meg délután 4 óra. Azt nem tudom biztosan, hogy ez tényleg így van-e most más cégeknél is, vagy csak a Tankerület agylövése?
jan. 10. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Rengeteg takaritoi hirdetest latok, de soha olyat hogy 2x kell egy nap dolgozni.
jan. 10. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert délelőtt meg nap végén kell takarítani? Gondolom, annak nincs értelme, hogy 2x délelőtt vagy 2x este.
jan. 10. 15:30
 3/9 A kérdező kommentje:

Eddig fix délutános vol a a napi 8 óra.

Ez át lett szervezve úgy, hogy pl bemegy az illető hétfőn reggel 6-10 - ig, aztán haza sétál, majd visszamegy délután 4-re és marad este 8 - ig. Aki nem vállalta az oszott műszakot, attól levontak 1 órát, így 7 órákat dolgozik, de legalább egyben.

Ez az osztott műszak oké lehet annak, aki a szomszédban lakik. De olyanokat is érint, akik busszal tudnak csak bejárni. Embertelen.

jan. 10. 16:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Oké, ez egy hely. A többin meg nincs így, mert az osztott műszakot csak az vállalja, akinek nagyon muszáj.

Nálunk amúgy egész nap bent voltak/vannak a takarítónők, hiszen napközben is szükség lehet rájuk.

jan. 10. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Már régebben is megkérdezted ezt.

Az egyik legalja munka iskolát takarítani. Nem a tudásod, képességeid stb fizetik meg, hanem az idődet. Ez ilyen.

jan. 10. 21:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Konkrétan ezt, most kérdezem először, de kérdezhette más is, mivel nem csak engem érint, hanem még tucatnyi embert.

Neked azonban nem muszáj "újra" olvasni, ha ez zavar.

jan. 10. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Értem, hogy ez rossz. Én se szeretnék így dolgozni. Nálunk úgy csinálták, hogy két részmunkaidős volt. Egy jött délelőtt, egy délután. Így nem kellett naponta 2x jönni senkinek sem.
jan. 11. 12:06
 8/9 anonim válasza:
nagy iskolában vagyok, 5 takarítónk van főállásban, 2 részállásban, de osztott munkaidőről soha még csak nem is halllottam. se itt se máshol
jan. 12. 11:31
 9/9 anonim válasza:
menj másik tankerhez ahol nincs ilyen, bér ugyannyi, munka ugyanaz.
jan. 12. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!