Ebben az esetben már beadnád a felmondást?
Most hétfőn kezdtem el egy új munkahelyen dolgozni. (Határozatlan idejű munka)
A kollégák nagyon bunkók, nem segítőkészek. Alapvetően a munkát élvezem, a fizetéssel is elégedett vagyok, de még nem tudok mindent (mivel kezdő vagyok). Ha kérdezek valamit, akkor egy-két szavas válasszal lerendeznek.
Konkrét beszélgetés (szóban):
-ne haragudj, hogy zavarlak, meg tudnád mutatni, hogy ezt hogy szoktátok csinálni?
-nekünk itt nincs arra kapacitásunk, hogy mindig ott legyünk a sarkadban, oldd már meg
Ekkor odamentem máshoz, hátha segítőkészebb, erre odaszól akivel előtte beszéltem
-nem érted, hogy nekünk erre nincs időnk?
Persze, egyébként megértem, meg tényleg látom, hogy sok dolguk van, az egyik napon még ebédelni se volt idő. De akkor mégis kitől kellene megtanulnom a számomra ismeretlen dolgokat?
Próbáld meg megoldani. Ha nem megy, akkor nem megy, akkor csak nézz magad elé, telózz.
Én mondtam a főnöknek, hiányzik XY alkatrész, kéne. Mondta, menjek körbe, valamelyik asztalon ott van. Végig kérdeztem, nem volt. Mondta a főnök, valahol lennie kell, keressem. Úgy voltam vele, chill van, és sétálgattam, leálltam beszélgetni másokkal. Persze nem volt sehol, és máshonnan vették elő.
Ha követed azt, amit a főnök mond, nem lehet baj, vagy ha mégis, akkor is tudsz mutatni a főnökre, hogy ő mondta, hogy csináljam magamtól.
Senkitől sek ell megtanulnod, ha nem adnak rá lehetőséget.
Ez olyan mint amikor megkérdezem hogy mit csináljak?
"Csinálj valamit!"
Nagyon IQ-s válaszok!
Főnökkel egyeztetni, hogy jelöljön ki valakit, aki köteles segíteni neked.
Nálunk általában ez én vagyok attól függetlenül, hogy baromi sok a dolgom. Mert tudja, hogy én nem zavarom el ilyen bunkó stílusban a kezdő melóst.
Az ebédidőről pedig annyit, hogy teszek a melóra, ha eljött a munkaközi szünetem ideje. Azt azért biztosítja a törvény, hogy egy időre le tudjak állni (WC, pihenés, étkezés). Tehát jogom van hozzá. Nálam olyan nincs, hogy nem eszek, mert sok a meló. Tanuld meg: Az mindig megvár, nem csinálja meg helyetted senki, az egészséged pedig annál sokkal többet ér.
Adj magadnak még egy esélyt, tegyél 1-2 próbát náluk. Ha akkor sem megy, akkor nem szabad ott maradni, mert rá fogsz menni idővel egészségileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!