Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondhatok közös megegyezéss...

Felmondhatok közös megegyezéssel ha én inditványozom?

Figyelt kérdés

Működhet ez a dolog így? Rossz környezetű munkahelyen vagyok, mérgező társaságban. Nem részletezem, eldöntöttem magamban, hogy megyek.

Viszont nem szeretnék felmondási időt ledolgozni (pont a közeg miatt köztük elviselni 1 hónapot)

Ha felmegyek a fönökhöz működhet úgy a dolog, hogy beadom közös megegyezéssel és ugyanakkor azonnalival.

okt. 8. 09:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Jeleztem 2hete. Tudomása van róla. Egyik reggel volt egy pár perces megbeszélés ezzel kapcsolatban. Ennyi. A dolog nem változott, én meg ebből ki akarok lépni de sürgősen.
okt. 8. 11:22
 12/21 anonim ***** válasza:
De még mindig nem írtad le, mióta dolgozol ott. Mert 3 hónapon belül bármikor felmondhatsz indoklás nélkül úgy, hogy másnap már nem kell bemenned.
okt. 8. 11:43
 13/21 A kérdező kommentje:
8 honapja
okt. 8. 12:28
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
A közös megegyezésben pont az a lényeg, hogy ha mind a 2 fél beleegyezik, akkor rendben van a dolog. Beszéld meg a főnökkel. Elengedheti a felmondási időt. Ha nem megy bele, beadod a rendes felmondást, ki kell adniuk időarányosan a szabadságod, és le kell dolgoznod a felmondási időt. Én mondtam már fel úgy 1 év után, hogy mondhatnak, tehetnek bármit, én másnap már nem fogok bemenni. Közös megegyezéssel elengedtek az időarányos szabi után. De ennek erős oka is volt. (Átmentem költözés miatt másik telephelyre, ahol megalázóan viselkedett az ottani főnökasszony a biztonsági őrökkel karöltve. Én kész voltam akár feljelenteni is, olyan szinten tolták.)
okt. 8. 18:46
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát ha nem bírod és gyenge vagy ahhoz, hogy te is szemét módon viselkedj velük szembe, akkor nincs mit tenni ott kell hagyni a céget. Jelezd a főnöknek, hogy a gondok nem szűntek meg. Nem tudsz tovább dolgozni ilyen körülmények között és holnaptól már nem jössz. Vagy akár már aznap hazamész. Ennyi. Nem fog pereskedni emiatt. Az új alkalmazott felvétele így is macerás. Álláshirdetés, bejelentés, kötelező orvosi, munkavédelmi oktatás, betanítás, munkaruha. Ez mind pénz. Nem fog még pereskedésre költeni. Elhiheted. Ha nagyon szemét akarsz lenni még azt is hazudhatod, hogy a szemétkedő kollégáid szerint nem is kellesz, mert eltudják végezni a munkád. Így ha elmész lehet, hogy a te munkád is rájuk fog esni. Ha meg a főnököd nem enged, akkor vigyél magaddal egy munkavállalói felmondást és indokold meg, hogy miért hagyod ott őket. Munkavédelem elhanyagolása pld.
okt. 8. 19:00
 16/21 A kérdező kommentje:

Hát ha csak a munkaruha a legnagyobb problemája a munkáltatónak, akkor hamar talál másik melóst. 8 hónap alatt egy munkavédelmi bakancsra nem jutott.-amikor felvettek is kijelentették, hogy nagyon- nagyon sokáig nem lesz munkaruha.

Amúgy ez egy államivá beolvasztott nemzeti vízmű.

A szerszámokkal se kell bajlódniuk, mert azt sem adtak/adnak.

2 azaz kettő vízpumpa fogót nem adtak ami szükséges hogy a a lejárt hitelességű vízórákat cseréljük. Pedig vízóra cserélő brigádba vettek fel. (A kollégákét használom).

Szóval nem sokmindent kell leadnom, ha leszámolok. Konkrétan semmit! Mindenem saját.

okt. 9. 08:40
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

Kezdem sejteni, melyik cég ez, folyamatosan hirdeti a pozíciót a facebookon.

Azért, én továbbra sem értem, hogy ha 8 hónapot kibírtál, mi ez a rögtön menni akarás. Megértem az indokokat, sajnos vannak szar munkahelyek, de 8 hónap után már igazán kibírhatnál már két hetet, ha eddig húztad.

Vagy attól félsz, hogy felmondás után még durvább lesz a helyzet?

okt. 9. 08:48
 18/21 anonim ***** válasza:
16 Akkor a munkahely is rossz. Alkalmazotként saját ruhába, szerszámokkal kell dolgozni. Jó hogy nem saját kocsival mentek ki a helyszínre. Ez a tipikus az alvállalkozó drága, mert elkérne jó sok pénzt, tehát marad a saját magát kihasználó alkalmazott. Fizetett szabadságra elszoktak engedni? Teljes összegre vagy bejelentve? Fizetésen kívűl van egyébb bérjuttatás? Gondolom nincs. Hát hallod és még te parázól, hogy a tipik magyar munkáltató, aki kihasznál milyen rossz lesz neki, ha otthagyod őket és te leszel az alja ember? Nemár!
okt. 9. 09:35
 19/21 A kérdező kommentje:

Igen, nem akarom hogy durvuljon.

Én elengedtem, nem keresem az igazamat.

Azért birtam ennyi ideig mert nem volt akkora balhé, de most konkrétan kijött az igazán belső érzelmeik az embereknek.

A munkával, meg hogy nem kaptam se eszközöket se ruházatot a legkisebb bajom van. Itt ez van. Nem ettől rossz ez a meló hely.

okt. 9. 11:13
 20/21 A kérdező kommentje:

#18 As

A munkabéremet megkapom hiánytalanul. Emellett a munkába járásra adott üzemenyagpénzt illetve havi lebontásban cafetériát is kapok.

Szabadságot-táppénzt is rendben elszamolják.

Tehát ezekkel összegészében nincs semmi problémám. Erre nem is panaszkodom.

Azt hogy munkaruházatot, cipőt, és szerszámokat nem adtak, nos ezt inkább be tudom annak, hogy (közhely) Magyarországon vagyok.

Tényleg, és halál komolyan mondom/gondolom hogy mindezeken nem lepődök meg, és nem csinálok belőle nagy gondot.

Hála Istennek meg tudtam oldani, hogy ez ne okozzon problémát.

Igazság szerint közöm sincs a szakmához, abszolút betanított vagyok és örültem, hogy ezekkel az általuk diktált feltételekkel felvettek.

Mindezeket most tényleg csak azért mondtam el, mert megjegyezte valaki, hogy mekkora gondja lesz a munkáltatónak, ezeket az új / leendő munkavallalójával lejátszani.

Majd azis hozza magával otthonról a melegítőjét, vagy a Parkside-os munkasnadrágját :)

Komolyra fordítva mert elkanyarodtunk az eredeti témától, így sem a munkáltatóval volt a probélmám, mert mindezek ellenére töléletesen eldolgoztam.

Mérgező, ártó, rossz indulatú munkatásakkal dolgozom.

Ezért akarok lépni.

okt. 9. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!