Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondhatok közös megegyezéss...

Felmondhatok közös megegyezéssel ha én inditványozom?

Figyelt kérdés

Működhet ez a dolog így? Rossz környezetű munkahelyen vagyok, mérgező társaságban. Nem részletezem, eldöntöttem magamban, hogy megyek.

Viszont nem szeretnék felmondási időt ledolgozni (pont a közeg miatt köztük elviselni 1 hónapot)

Ha felmegyek a fönökhöz működhet úgy a dolog, hogy beadom közös megegyezéssel és ugyanakkor azonnalival.

okt. 8. 09:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, vagy ez vagy az. Azonnalival csak három hónapon belül mondhatsz fel hivatalosan. Ha lejárt a 3 hónap próbaidő, akkor le kell dolgozni a felmondási időt, időarányosan kiadhatják a szabidat, de ez általában maximum a felmondási idő fele.
okt. 8. 09:47
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
okt. 8. 09:48
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, elírtam, fel lehet mondani azonnalival később is, de nagyon erős indokkal, bemásoltam a linket.
okt. 8. 09:49
 4/21 anonim ***** válasza:
64%
Írasd ki magad táppénzre a felmondási idő alatt és csá.
okt. 8. 09:53
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatod, nem kizárt, hogy belemennek. De nem kötelesek, joguk van azt mondani, hogy márpedig ledolgozod szépen a felmondási idődet, különben perelnek, ha azt csinálod, hogy nem mész be többet.
okt. 8. 10:10
 6/21 anonim ***** válasza:
90%

#4 Ez ugyanakkora gyökérség a munkáltatóval szemben, mintha a munkáltató akadályozná a felmondását. A felmondási idő azért van kitalálva, hogy a munkavállalónak legyen ideje másik munkát keresni, a munkáltatónak pedig legyen ideje pótolni a munkavállalót.

Nem tudom, a kérdező milyen pozíciót tölt be, de ha jelenleg nem megoldott a pótlása, akkor igencsak ki*aszás a céggel. Nem beszélve arról, hogy a többi dolgozóval is ki*aszik a kérdező.

Én elhiszem, hogy rossz a munkakörülmény, de ilyen esetben is meg lehet adni a korrektséget, nem csak a munkáltató részéről elvárni azt. Nem tudom, mióta dolgozik a kérdező a cégnél, de bírjon már ki még 2-3 hetet, ha eddig kibírta. Magyarul legyen korrekt ő is, mint ahogy (jogosan) elvárja a cégtől is.

okt. 8. 10:13
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Én már kétszer jártam úgy, hogy a kollégák egyik pillanatról a másikra felálltak és elmentek a cégtől. Az egyik 10 éve dolgozott ott, a másik 4 éve. Mindkettő velem cseszett ki, mert hirtelen a nyakamba szakadt a munkájuk, esély sem volt rögtön felvenni valakit a helyükre, nem hogy betanítani. Szóval azért erre is illik gondolni.
okt. 8. 10:15
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a kérdező azt írja, hogy mérgező emberekkel dolgozik, pont azért akar felmondani. Akkor érthető, hogy nagy ívben tesz rá, hogy mennyire cseszik ki velük.
okt. 8. 10:26
 9/21 A kérdező kommentje:

#6- ős

Nem azért akarok felmondani mert jó kedvem van és nincs szükségem a pénzre.

Konkrétan a munkatársakkal nem vagyok jóban. Fúrnak-marnak, és így nem tudok tovább maradni.

Olyannyira rossz a helyzet, hogy már álmomban is velük álmodok és frusztrált vagyok.

Azt hogy erre az elhatározásra jutottam, sokat érlelődött bennem.

Mostmár azon a szinten vagyok,illetve eljutottam oda hogy azt sem tudom, hová tovább, mindegy csak el innen.

Senkivel sem kicseszni akarok, hanem a saját lelkemet nem akarom tovább mérgezni, egy olyan helyen ahol csesztetnek.

Én nem akarok miattuk vonat

elé ugrani, vagy gyomorfekélyt kapni. Ezt nem engedem senkinek.

Szeretem magam annyira, hogy kilépjek egy ilyen közegből.

A főnököm nem fizeti ki nekem se pénzzel, se semmivel azt hogy én tökös legyek velük és itt maradjak neki még 1 hónapot dolgozni.

Nincs az a pénz, vagy jó pont amire én azt mondom, hogy a lelkemet elárulva, jót tegyek neki.

Mindezeken kívül a fönök se jár jól azzal, hogy én erőszakkal itt maradok aztán, valami tettlegességgé fajuljon a dolog.

Szóval igenis ez a járható út, egyenesen elmondom neki ezt, és amennyiben a jogi keretek erre engedélyt adnak, akkor közös megegyezéssel leköszönök

okt. 8. 10:44
 10/21 anonim ***** válasza:
77%

Jelezted már a főnöködnek, hogy mennyire mérgező a légkör?

Mióta dolgozol ott?

Én munkáltatóként igencsak meglepődnék, hogy valaki pl. x hónapja ott dolgozik és egyszercsak berongyol, hogy ő most és azonnal felmond.

Nem kell nyelni a szemétséget, nem erről van szó, de ez a hirtelen felindulás sem túl jó. Ha nem tudsz kiállni magadért, akkor valóban lépni kell, de nem feltétlen így.

okt. 8. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!