Szerintetek mennyire taho dolog munkahelyi gyumolcsot kiloszamra hazavinni?
Ha úgyis sok marad a végére, nehogy megromoljanak. Egyetek sok gyümölcsöt, mert egészséges.
Az ingyenes gyümölcs hazavitele, amiből sokkal több is járna, nem lopás.
Nem kávét, meg hasonló mérgeket kéne inni, meg nem csokit enni, aminek ha lemérnéd a súlyát, és a benne lévő tápanyagot, akkor csodálkoznál, mert egy túlárazott, egészségkárosító cucc, amit meg se szabadna venni.
Hanem olyan dolgokat, amik valódiak, egészségesek. Ne csodálkozzatok, ha tönkremegy az ember, ha a káros gyárban való munka után, káros táplálkozást csinál.
Ne táplálkozzatok rosszul, károsan, vagy úgy, hogy mérgezitek magatokat. Amúgy is sok a szennyezőanyag, ami károsítja az embereket, és pusztítja a természetet.
Legalább a táplálkozása jó legyen az embernek.
Isten látja, és figyeli, hogy ki mennyire bűnös, hogy ki mennyire károsítja, rombolja az egészségét, a testét, vagy a környezetet, természetet.
Látja, ki hogy magyarázza bűneit félelemből, vagy gonoszságból. És ki mit, és mennyit tesz a javulás érdekében.
Az nem lopás, ha valaki ingyenes gyümölcsöt visz haza, az viszont igen, ha megfosztják az embereket az egészséges táplálkozástól, és a gyümölcsöktől.
Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
Gyümölcs nem JÁR sehol, ez csak egy plusz juttatás! A munkahely önként ad a dolgozóknak, hogy munkaidöben tudjanak gyümölcsöt enni, ha akarnak.
Ha valaki ezt hazahordja, az igenis lopás.
És NEM hét végére megmaradt gyümölcsröl van szó, amit elvisz az illetö, hanem kapásból, (2 órája érkezett!) gyümölcsböl visz haza zacskószámra!
20-as: egy cég sem köteles a dolgozókat gyümölccsel ellátni, ez a cég (NEM gyár) mégis megteszi, hogy a dolgozói munka közben jobban érezzék magukat, jófejségböl biztosít nekik pluszt.
Nehogy már követeld, hogy többet adjanak, az ajándék az ajándék, normális ember megelégszik azzal, amit kap.
Inkább gyümölcsöt adjanak, és azt tudjon enni, mint csokit az automatából.
Ilyen módon kéne támogatnia a munkahelynek a dolgozókat, nem röhejes dolgokkal, nemlétező támogatásokkal.
Ezt szomorú volt olvasni. Egyszerűen nem értek meg a munkatársaid arra a civilizációs szintre, amikor már lehet nekik adni bármit is grátiszként, mert nem tudnak bánni vele.
Nálunk semmi szabály nincs, azt csinálsz a kapott gyümölccsel, amit akarsz. Bárki bármennyit vehet, vihet haza, pont azért, mert senki nem él vissza a rendszerrel. Van, aki sosem eszik a gyümölcsből, mert ő pl. a narancsot vagy a szőlőt szereti, ami sosincs a ládában. Én általában heti egyszer elveszek a munkaidőm végén egy körtét (az a kedvencem), és megeszem úton a munkahelyem meg a bolt közt, hogy ne éhesen menjek bevásárolni, mert akkor minden szükségtelen szart összevásárolok - személy szerint munkában nem eszek gyümölcsöt (általában csomagolom a kajám), de tök jó, hogy ott van, és elvehetek egyet erre a célra. És vannak, akik hazaviszik a gyümölcsöt. A megmaradt gyümölcsöket, munkaidő végén, az előtt egy nappal, hogy újabb adag gyümölcsöt kapnánk. Ők szépen felosztják maguk közt, és valahányszor eddig arra jártam, mindig kérdezték, hogy szeretnék-e vinni vagy enni valamit, mert csak a _maradékot_ fogják hazavinni.
Szerintem ez teljesen rendben van, mármint, hogy a megmaradt gyümölcsöt hazaviszik, és úgy, hogy ha valaki még utolsó pillanatban venne belőle, akkor vegyen. Elvinni első nap nem az, függetlenül attól, ki van épp benn, és ki nincs, és ezt a munkatársad is tudja, mert azt írtad, hogy próbálta rejtegetni a zacskót. Ez annyira kellemetlen... Nem tudom, mi erre a jó megoldás. Talán, ha olyan helyen lenne a gyümölcs, ahol valaki mindig rálát, de az a baj, hogy akkor meg azok sem vennének belőle, akik picit gátlásosabbak, vagy esetleg van valami szubklinikai étkezési zavaruk. Ha meg jelzed a felettesednek, nem tudom, mennyire központosított a gyümölcsnap, és mennyire van benne a pakliban, hogy a gyökér kolléga miatt az egészet beszüntetik. Konfrontálódni valakivel kaján, az meg annyira rohadt kellemetlen, nekem elég nagy pofám van, biztosan megtenném, de tudom, hogy rohadtul kellemetlenül érezném magam utána, szóval megértem, hogy inkább úgy tettél, mint aki nem is látott semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!