Helytelen dolog megkérdezni a főnöktől, felettestől egy nekem nem tetsző dologról, hogy az miért úgy van?
Tehát ha valami nem tetszést vált ki. Mondjuk soknak érzem a munkamennyiséget, megkérdem, biztos praktikus-e így, nem lehetne-e módosítani. Egy bizonyos munkakört úgy, ahogy van, egészségre ártalmasnak találok, megkérdem, lehetne-e szó átvizsgálásról és átgondolásról. Vagy szabadságot kérek, és megtagadják, de szerintem irracionális az indok, ezért megkérem, hogy magyarázzák el, hogy egész pontosan miért nem mehetek el. És akármi más, a lényeg, hogy azt szeretném, ha segítenének megérteni az adott dolog logikáját.
Ezeket helytelen megkérdezni? Esett már meg, hogy rosszallóan neztek rám. Meg mondták ismerősök, kollégák, hogy a legjobb, ha a főnöknek sohasem kérdezek vissza "Miért?"-tel, ha sokáig ott akarok dolgozni.
Csak hát ugye, a tapasztalat szerint ilyenkor sok főnök úgy érzi, hogy én megkerdőjelezem a hozzáértését és/vagy a tekintélyét."
Pontosan! Gyorsan csekkoltad.
Sehol sem szeretik az ellenlábasokat. Legyen az a soron, az irodában, külföldön vagy magyarországi munkahelyen.
Nézd meg a közvetlen környezetedben a kollégáid.
Mint a zombie'k.
Nah, az ilyen munkavállaló a jó munkavállaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!