Szabadidős tevékenység, vagy szabadidőben történt dolog miatt rúgtak már ki valakit munkahelyről?
Előfordult már olyan, hogy valakit a szabadidős hobbija, vagy valamilyen, szabadidőben/munkaidőn kívül történt esemény (baleset, balhé) miatt kirúgtak a munkahelyről? Úgy, hogy nem érintette a munkahelyet, tehát nem volt alapból semmi közük hozzá? Csak nem tetszett nekik?
Ismertek ilyen esetet? Mi történt/mi volt az oka, és hogy jutott a munkahely tudomására?
Ha a munkaszerzödesben az all nem szabad bowlingozni kedden 17.00kor es te bowlingozol szabadnapodon kedden 17.00kor kirughatnak, ha ezt alairtad.
Ha nem, akkor nem rughatnak ki.
Közszférából hallottam én is pár sztorit.
Versenyszférában extrém ritka, de ügyfelemnél volt egy román csávó, aki megpróbált megerőszakolni egy kislányt két falu között. El se ítélték még, már repült. Papíron az indoklás az volt, hogy mivel előzetesben van, nem tudja ellátni a feladatát (igazolatlan távollét).
Egyszer egyébként olvastam egy cikket a bíróktól elvárt, munkahelyen kívüli magatartásról, és azt írták, koncerten a csápolás megengedett, de a pogózás nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!