Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek mennyire taho...

Szerintetek mennyire taho dolog munkahelyi gyumolcsot kiloszamra hazavinni?

Figyelt kérdés
Kb egy 80 fos ceg vagyunk, es hetfonkent van ingyen ceges gyumolcs a hetre. Ilyenkor az iroda 3 szarnyaba elhelyeznek 3 nagyobb doboz gyumolcsot, es aki akar, vehet belole. Hetfonkent alig vagyunk az irodaban, kb mindenki Home Office-ban tolja, vagyunk vagy 15-en osszesen, mi szarnyunkban 4-en. Van egy kollega viszont, aki amugy is gyanus volt szamomra, de most lebukott, hogy egy papir zacsiba rakta el furtostul a banant... 😅 Persze probalta rejtegetni, en meg probaltam ugy tenni, mintha nem vettem volna eszre, de ez rohadt frusztralo. A 2 oraja erkezett kosar gyumolcsbol maradt 1 alma meg 1 korte mostanra. Egy dobozban egyebkent kb. 1,5 kg banan, 1,5 kg alma, valamint 0,5-0,5 kg szilva, korte es barack van mostanaban. Ezzel mit lehet kezdeni?

#Ceges gyumolcs #Pofatlan kollega
szept. 23. 15:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
6%

Hogyha más nem visz haza, és nem hiányolta senki, hogy kevés a gyümölcs, akkor nem baj. Jobb, mintha megrohadtak volna.

Ha meg kevés a gyümölcs, a gyár biztosítson többet.

szept. 23. 17:24
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

Ez egyértelmüen lopás, a te logikáddal akkor hazavihetné az irodai cuccokat is, mert az is az övé is.

A gyümölcs ugyanúgy nem az övé, mint minden más, ami a cég tulajdona, a gyümölcsböl ehet, amennyit akar, arra joga van, hogy akár az összeset megegye, de azza nincs, hogy hazavigye.

szept. 23. 17:24
 13/26 anonim ***** válasza:
14%
Nem szabadna az ilyennek témának lennie, sok minden lehet a háttérben és elég kínos is, megélhetési gondok, alulfizetett vagy nem megelégedett dolgozók, szerintem vedd el az adagod ha vagytok 4-en vagy oszd ki magad mindenkinek ha ennyire zavar vagy tedd szóvá hogy mindenki vegye el a saját adagát, egyébként kérdésedre válaszolva elmegy, túl sok oka lehet azon kívül hogy csak magának akarja mindet
szept. 23. 17:48
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

1, Magyarok vagyunk, így mit várunk?;

2, Bezzeg a "Hanyatló Nyugat" civilizált emberei nem tennének ilyet.

szept. 23. 17:53
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

13-as: egy HETI gyümölcsmennyiségröl van szó és éppen az a lényege, hogy mindenki akkor és annyit eszik meg a munkahelyen, ahogy éppen neki tetszik, nincs kiadagolva.

Másrészt meg ha valakinek problémái vannak, arra nem az a megoldás, hogy ami közös, azt viszi, ez ugyanis egyrészt bunkóság, másrész tényleg lopás.

szept. 23. 20:05
 16/26 anonim ***** válasza:
12%
A legjobb, ha az ember nem dolgozik olyan helyen, ami károsítja az egészséget. És olyan helyen sem, ami károsítja a természetet. Vagy olyan helyen, ami olyan cuccokat gyárt, amik károsítják a természetet használatkor.
szept. 23. 20:08
 17/26 anonim ***** válasza:
88%
Tahó lopkodás. Én egyszer dolgoztam olyan cégnél, ahol üdítőt biztosítottak hasonló módon, de közölték, hogy kirúgják azt, aki hazaviszi. Ennek ellenére volt rá példa és ki is rúgták az illetőt.
szept. 23. 23:52
 18/26 anonim ***** válasza:
33%

Én a fordított pszichólógiás megoldást próbálnám meg.

Lehet az lenne a megoldás, hogy szerveztek egy diszkrét gyűjtést a kolléga nehéz sorsú családja megsegítésére, meg egy-két aggódó kérdést arról, hogy minden oké otthon?

Ez egyrészt vér ciki lesz neki, és ha van bármennyi szégyen érzete kicsit észbe is kap, de másrészt a HR felé is korrekt empatikus kollegák vagytok, meg nem lehet pálcát törni a fejetek felett.

szept. 24. 09:26
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

“Bocsánat Józsi, láttam, hogy viszed papírzacskóban a banánt egy ideje.

Ma szeretnénk enni Jucival 1-1 darabot és irtó kellemetlen, hogy elpakoltad.

Megtennéd, hogy visszaviszed a közösbe, hogy mi is tudjunk fogyasztani néhanap?

A főnök is épp tőlem kérdezte, hogy miért nincs ebben a szektorban már soha semmi, pedig 4-en vagyunk, eddig nem említettem neki a zacskót.

Köszi”

:D

Nehogy már te pironkodjál, mert ő lop, tessék rászólni, lehet kultúráltabban is…

szept. 24. 16:18
 20/26 anonim ***** válasza:
10%
A gyár adjon több jóminőségű gyümölcsöt.
szept. 24. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!