Vajon van olyan munkahely ahol elfogadják az embert? Ahol az inkább normális lelkületű emberek vannak?!
#10: és ráteszel még egy lapáttal.
Annyit azért elárulok, hogy senkinek nem azzal van baja, hogy kiállsz magadért.
Kérdező, te ezt hívod őszinte, alázatos, kedves, segítőkésznek?
Senki nem szólt hozzád rosszul, erre te nekiáltál ócsárolni meg kötekedni... Minden okés?
#15, annyi történt, hogy a #6-os hozzászólás elég általánosító, lenéző és többféleképpen értelmezhető volt, a kérdező pedig már a kérdése alapján is eléggé túlérzékenynek tűnik. Ennek megfelelően úgy értelmezte, hogy a "teljesen képzetlen robotemberek" alatt a #6-os rá célzott, és menetrendszerűen meg is sértődött, majd visszatüzelt.
Ezt a visszalövést meg magára vette mindenki más is, és megkezdődött a szokásos lincselés.
16nak
6os (és 15ös) vagyok.
Én cska annyit írtam, hogy ott, ahol képzetlen emberek vannak nagoybb eséllyel találkozni kevésbé intelligens vagy kevésbé érzelmileg intelligens emberekkel, ami egy magas rizikófaktora a konfliktusoknak.
Nem értettem senkire, hisz nem ismerem a jelenlévők végzettségét, szituációját stb. De ha ismerném sem rónám fel, elvégre shit happens, nyilván mindennek oka van, senki nem direkt kereste a nehéz szituációkat.
De az, hogy így reagált a kérdező az azért tényleg fölveti a kérdést, hogy vlaóban mindig másokkal van-e a gond, vagy esetleg inkább ő az aki generálja a konfliktusokat..
#17, értelek, én így vettem eredetileg is. Csak azt szerettem volna tudatosítani, hogy a kérdezőnek szerintem nem állt szándékában kötekedni, vagy ócsárolni, hanem úgy érezte, őt ócsárolják, és vele kötekednek. Még egyszer: nem mondom, hogy így történt, csak hogy ő így élte meg. A klasszikus eset: az egész úgy kezdődött, hogy valaki visszalőtt.
"hogy így reagált a kérdező az azért tényleg fölveti a kérdést, hogy vlaóban mindig másokkal van-e a gond, vagy esetleg inkább ő az aki generálja a konfliktusokat.."
Igen is, meg nem is. Az ő szerepe annyi, hogy a félreérthető mondatot automatikusan félreérti, megsértődik, és "visszalő". Ugyanakkor mindenkinél ott volt a lehetőség, hogy magára vállalja, hogy esetleg rosszul fogalmazott, tüzelés helyett kérdezzen.
A helyzet az, hogy nagyjából mindenki más is ugyanazt tette - meg általában teszi -, mint a kérdező. A kérdező annyiban speciális, hogy alacsonyabban van az ingerküszöbe - magyarul érzékenyebb, sértődékenyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!