Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak én vagyok elkeseredve...

Csak én vagyok elkeseredve fiatalként a jövőmet illetően?

Figyelt kérdés
Most költöztünk albérletbe a párommal, mind a ketten friss diplomások vagyunk, pénzügyi szektorban dolgozunk. Havi 800 ezer nettó a bevètelünk(még 25 év alattiak vagyunk) Ebből albérletre 250 ezer megy el a rezsivel, kajára, mosakodó, tisztálkodási szerekre pedig kb. 150 ezer, + bérlet, tankolás és egyéb szórakozásra, elmegy 150 ezer marad 200-250 ezer amit eltudunk tenni a hónapba. Viszont ez egy év alatt is csak 2,5 misi kb. Ergo soha nem lesz saját lakásunk, mert ha nyaralni is akarunk arra is elmegy, nem várt költségek is benne vannak, továbbá nyugdíjas életünkre is teszünk egy keveset, és még az inflációról szó sem esett. Ti hogy csináljátok velünk egyidős fiatalok? Hogy lehetne ebből kitörni?

aug. 23. 07:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
100%
Hitelt nagyon nem erőltetném, 1 max.2 év és oda az SZJA mentesség, akkor lesztek csak igazán gondban így.
aug. 23. 10:25
 32/62 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kapnának hitelt önerő nélkül.
aug. 23. 10:28
 33/62 anonim ***** válasza:
71%

De szar neked.

Nekem a betegségem miatt kb. semmilyen meló nem felel meg, és alig bírom kifizetni az albérletet.

aug. 23. 10:29
 34/62 anonim ***** válasza:
100%
Te még jó helyzetben vagy, mert neked van párod, félre tudtok rakni pénzt és együtt lehettek csak ti ketten. Gondolj bele milyen lehet annak, aki egyedül van, ha meg félre szeretne rakni, akkor max úgy teheti meg, ha szülőknél lakik, különben felejtős.
aug. 23. 10:33
 35/62 anonim ***** válasza:
71%
Mindig azok panaszkodnak, akiknek van pénze. Redditen lehet olvasni olyanokat, hogy milliós fizetésekből sem tudnak félre rakni.
aug. 23. 10:46
 36/62 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, szerintem a te helyzeted egy k.rva jó példa arra, hogy mennyire szürreálisan látják az emberek a világot. 25 évesen étteremben eszünk, autót tartunk fenn, tengerparton nyaralunk, és nekikeseredünk, hogy nem lesz saját ingatlanunk, micsoda nyomor van. Nincs nyomor, csak nem lehet mindent egyszerre.

A ti helyzetetek szerintem konkrétan kiváló. Azt mondod, van évi 2.5 millió forint szabadon beosztható pénzetek. Ha ezt betartod, akkor 30 éves korotokra lesz 10-13 millió Forintotok: önerő pipa. A mostani havi 250k albérleti díjad mehet törlesztőbe, az évi 2.5 misiből meg lehet előtörleszteni. Kb 40-45 éves korotokra kényelmesen kifizettétek a pecót. És ebben nincs babaváró, kedvezményes CSOK hitel sem.

Ez nem elég gyors? Akkor spóroljatok többet. Két főre a megélhetés b.szottul nem 300 ezer Forint havonta, a töredékéből meg lehet csinálni. Nem kötelező autót fenntartani, étteremben ebédelni, Netflixre előfizetni, új iPhone-t használni, stb.

Ez túl puritán, szeretnél nyaralni? Akkor ne tegyél el 2.5 millát, csak csak kettőt, és nyaraljatok 500-ból.

Nem beszéltünk arról, hogy pályakezdők vagytok, ha jól haladtok előre, akkor a fizetésetek is emelkedni fog.

Ha te ettől el vagy keseredve, akkor nem tudom, milyen elvárásaid vannak.

aug. 23. 10:46
 37/62 anonim ***** válasza:
92%

"Mindig azok panaszkodnak, akiknek van pénze."

Inkább úgy fogalmaznám, hogy a panaszkodásnak nem sok köze van ahhoz, hogy mennyi pénze van az illetőnek.

Nekem megdöbbentő és tanulságos élmény volt, amikor a friss vezetői kinevezéssel megkaptam a beosztottjaim bértáblázatát. Az egyik kolléga bruttó 500-ból neveli a három gyereket, építkezik és még tesz is félre, a másik meg a bruttó 700-ból, 27 évesen, egyedül rinyál, hogy kevés a pénz, és nem futja semmire.

Az az igazság, hogy kicsit agyunkra ment a fogyasztói társadalom, és az a kép alakult ki bennünk, hogy mindent azonnal megkapunk a pályakezdő pénzünkért. A valóság az, hogy a saját ingatlan a szüleinknek is évtizedes projekt volt, most annyi történt, hogy visszatértünk ehhez az állapothoz.

aug. 23. 10:52
 38/62 anonim ***** válasza:
22%
2en kerestek 800e-et, fejenként 400e nettó, úgy, hogy még a 15%-os SZJA-t se kell fizetnetek, mindezt diplomásként :D Ezért kár volt diplomát szerezni.
aug. 23. 11:09
 39/62 anonim ***** válasza:
31%

Ahhoz neked semmi közöd vezetőként, hogy kinek milyenek a körülményei és miért akar több pénzt. Vagy te is pont ugyanannyi lóvét kapsz hó végén, mint a beosztottjaid, nem?

Ez csak képmutatás, hogy pont az osztja az észt, hogy agyunkra ment a fogyasztói társadalom, akinek valszeg átlag feletti fizetése van és vezetői pozíciója van. Vagy ha nettó 300 ért neveztek volna ki, abba is belementél volna?

Hihetetlen, hogy milyen dilettáns emberek felelnek elvileg másokért, ez baromira gáz.

Ezért is jobb amikor külföldi vezetőd van, nincs ott valami random pojáca a nyakadon, akiről ordít hogy nem tudja miről beszél. Annyira sok ilyen példa van.

aug. 23. 11:12
 40/62 anonim ***** válasza:
88%
Pénzügyi szektorban elég jól lehet keresni. Később meredeken növekedni fog a fizetés, pályakezdőként persze, hogy nem kapnak magas fizetést.
aug. 23. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!