Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak én vagyok elkeseredve...

Csak én vagyok elkeseredve fiatalként a jövőmet illetően?

Figyelt kérdés
Most költöztünk albérletbe a párommal, mind a ketten friss diplomások vagyunk, pénzügyi szektorban dolgozunk. Havi 800 ezer nettó a bevètelünk(még 25 év alattiak vagyunk) Ebből albérletre 250 ezer megy el a rezsivel, kajára, mosakodó, tisztálkodási szerekre pedig kb. 150 ezer, + bérlet, tankolás és egyéb szórakozásra, elmegy 150 ezer marad 200-250 ezer amit eltudunk tenni a hónapba. Viszont ez egy év alatt is csak 2,5 misi kb. Ergo soha nem lesz saját lakásunk, mert ha nyaralni is akarunk arra is elmegy, nem várt költségek is benne vannak, továbbá nyugdíjas életünkre is teszünk egy keveset, és még az inflációról szó sem esett. Ti hogy csináljátok velünk egyidős fiatalok? Hogy lehetne ebből kitörni?

aug. 23. 07:12
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
93%
Te még jó helyzetben vagy így, én meg sokunk hónapról hónapra van. Annyit sem keresek, amennyit te félreraksz...
aug. 23. 07:24
 2/62 anonim ***** válasza:
82%

Én nem veled egyidős vagyok, mert 10-13 éve voltam veled egyidős, mikor nemhogy ilyen kiemelkedő béreket kaptunk, hanem konkrétan benne voltunk a válságban és az emberek ölre mentek a minimábéres melókért és sokan munkanélküliek voltak.

Egyrészt, nem béreltünk egész ingatlant, csak szobát egy lakásban. A kajára odafigyeltünk (én 150 ezerből most még két kisgyerekre is megfőzök kettőnkön kívül, oké, az egyik pici és kóstolgat még csak, de érted). Nem tankoltunk, mert nem tartottunk fent autót, busszal jártunk. Szórakozni, bulizni mentünk, de azért mérsékelten.

Aztán külföldre is mentünk pár éve, mint a többség, így van most 31-33 évesen hitelmentes házunk.

Ilyen életszínvonalon, amin ti éltek, hogy 250 ezres albérlet, nyaralás, autó, nyugdíjmegtakarítás, nyaralás, na így nem fogtok lakást venni, ha senki nem segít. Tetszik vagy sem, a lakásvásárlás lemondással jár annak, aki nem kap a szüleitől.

aug. 23. 07:27
 3/62 anonim ***** válasza:
60%

Van egy olyan előtakarékossági forma, amelyet egy róka szimbolizál!

Ha van eszetek, most elkezditek!

Fix részletekben működik és korrekt!

aug. 23. 07:27
 4/62 anonim ***** válasza:
70%

Rosszul bántok a pénzzel...

Nem csoda, ha kifolyik a kezeitek közül...

Lehetne min változtatni

aug. 23. 07:35
 5/62 A kérdező kommentje:
Nem szórjuk el hülyeségekre a pénzt, de azért évi 1 nyaralás szerintem bele kellene, hogy férjen… kiengedni a gőzt
aug. 23. 07:39
 6/62 anonim ***** válasza:
65%
300 ezer kajára meg egyebekre szerintem kicsit sok, de igazából jelentősen nem tudnátok csökkentetni szerintem a dolgot. Kaján jól lehet spórolni (akciók figyelése, kevesebb felesleges nasi, normális kajákat főzni nem kész, feldolgozott cuccokat enni stb), esetleg ezt meg lehetne nézni, azon kívül pedig fejleszteni magatokat és jobb állást keresni. Nyelvtanulás, soft skillek, szakmán belül plusz dolgok, stb.
aug. 23. 07:41
 7/62 anonim ***** válasza:
80%

Ha nektek megéri, hogy évi ennyit tudtok fialtatni, akkor belefér.

Ha ennél többet szeretnétek, akkor áldozatokat kell hozni, és tapasztalatból mondom, bőven vannak ebben nem feltétlen indokolt kiadások.

De ez a ti életetek, nem tudok helyettetek dönteni és nem is akarok, csak jelzem, ennél jobban is lehetne csinálni.

aug. 23. 07:42
 8/62 anonim ***** válasza:
58%
Az egyéb szórakozás a nyaraláson kívül, havi mennyi?
aug. 23. 07:42
 9/62 anonim ***** válasza:
58%
Hátha nem jól értem, hogy csak az 150 ezer.
aug. 23. 07:43
 10/62 anonim ***** válasza:
17%

"azért évi 1 nyaralás szerintem bele kellene, hogy férjen… kiengedni a gőzt"

Valamit akkor nagyon rosszul csináltok, mert a nyaralás nem erre való.

aug. 23. 07:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!