Csak én vagyok elkeseredve fiatalként a jövőmet illetően?
Befektetés... tőzsde, kripto. Hosszútávú téma, és van kockázata rendesen, így nyilván csak saját felelősségre, alapos utánanézéssel. De a kamatos kamat erejét nem szabad lebecsülni. Nem csak az inflációtól véd, rendesen tud fialni.
Illetve amúgy durván túlköltekeztek szerintem. Ha spórolni akarsz, akkor lehet nem kéne ekkora lakás, vannak 150+rezsi alattiak is, jó helyen, jó állapotban. Rögtön havi 50=600 ezer/év.
Kajarendelést is abba lehet hagyni, 1500-2000 forintos kifőzdékkel, 3000+ forintos pizzákkal, miegymás. Egy tál lencsefőzelék virslivel ára kb 400ft, ha otthon megcsinálod magadnak (ez csak egy példa, bármit főzöl, töredék áron lesz meg otthon. De legjobb, ha mindig mentek rokonokhoz, mert az ingyen van 🙃).
A kedvenc hazai előadóid szinte biztosan adnak valahol ingyenes koncertet is, ki lehet várni évente 1x, nem kell a parkba menni tizenezres belépővel meg 1500-as sörrel...
Jelentkezz át szüleidhez, nagyszüleidhez, akárhova, hogy a munkáltatód fizesse neked országbérletet.
Kedves Kérdező!
Meg ne haragudj, de ha tudom, hogy félre kell tenni, a 800-ból minimum a felét illik tudni félretenni.
A többi csak üres beszéd.
Ha persze nem annyira fontos félretenni, csak sokadlagos és mondvacsinált cél akkor rendben van a 150.
Az egy dolog, hogy te mit gondolsz, minek kell beleférnie, meg más dolog a valóság. Mi nem jártunk ennyi idősen nyaralni, mert ingatlanra spóroltunk, így 30 évesen a kertemben iszogatom a reggeli kávémat.
Valamit valamiért, ezt kell megértened, hogy vagy most pár évig nagyon meghúzzátok magatokat, visszavesztek, spóroltok a hitelhez és így 30 évesen már a sajátotokban laktok, vagy szórjátok a pénzt, mert szerintetek bele kell férni az autónak, nyaralásnak, drága albérletnek, de akkor majd 30 évessn itt fogtok sírni, hogy hova vállaljatok gyereket.
A ti döntésetek, de most kell eldöntemi.
10 éve ugyanott voltam, mint te most.
Aztán első lépésként külföldre költöztünk. Másodikként elkezdtem szakmailag kigyúrni magam és 2-3 évente céget váltottam egyre jobb helyre több pénzért. Most 33 vagyok, tegnap írtuk meg az adásvételit.
Vagy többet kell keresni, vagy kevesebbet kell költeni. Kajánál főzni kell (bár lehet hogy az már megvan, 150 ezer nem olyan extrém), egészség szempontjából ár-érték arányban nagyon jók a száraz hüvelyesek, olcsó állati fehérjeforrás a fagyasztott csirkemáj, darált pulykacomb, túró, tojás, csirkehús. Kenyérsütőgép visszahozza az árát (ha szeretitek azt a textúrájú kenyret amit süt).
Lakásból kisebb, olcsóbb kell.
Autót eladni, ha van tömegközlekedés.
Szórakozásnál az olcsóbb opciókat választani, ott vannak a gyönyörű hegyeink gyakorlatilag ingyen, pláne most ősszel szép lesz.
Imadom amikor megjelennek a "kifolyik a penz a kezeitek kozul" meg "felet felre kene tennetek" szovegelok.
Ami tuti, hohy a 250e rezsi az kuka minden honapban. Hitel meg kevesebb is lehet.
Vagjatok vissza a kiadasaitokbol, megszoritva meg minden es tegyetek felre onerore. Akkor tudnatok hitelt felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!