Csak én vagyok elkeseredve fiatalként a jövőmet
illetően?
Figyelt kérdés
Most költöztünk albérletbe a párommal, mind a ketten friss diplomások vagyunk, pénzügyi szektorban dolgozunk. Havi 800 ezer nettó a bevètelünk(még 25 év alattiak vagyunk) Ebből albérletre 250 ezer megy el a rezsivel, kajára, mosakodó, tisztálkodási szerekre pedig kb. 150 ezer, + bérlet, tankolás és egyéb szórakozásra, elmegy 150 ezer marad 200-250 ezer amit eltudunk tenni a hónapba. Viszont ez egy év alatt is csak 2,5 misi kb. Ergo soha nem lesz saját lakásunk, mert ha nyaralni is akarunk arra is elmegy, nem várt költségek is benne vannak, továbbá nyugdíjas életünkre is teszünk egy keveset, és még az inflációról szó sem esett. Ti hogy csináljátok velünk egyidős fiatalok? Hogy lehetne ebből kitörni?
Nem. En azt irom, hogy szoritsanak meg ami fajdalmas es nem hosszutavu.
Ti meg azt, hogy rohogve felre kene tenni a felet hosszutavon.
aug. 23. 08:28
22/62 anonim válasza:
Senki nem írta, hogy röhögve kell félretenni, sok komment pont a lemondásról szól.
aug. 23. 08:33
23/62 anonim válasza:
Én azt mondom, ha 250 a rezsi+bérlet, akkor igen, röhögve félre kell tudni tenni 400at, ha tényleg fontos a megtakarítás képzése.
Minden más csak mellébeszélés.
Nekem volt időszakom, hogy feleannyim sem volt bevételből (egyszemélyes háztartás), mégis jóval többet tettem félre, mint a Kérdező! Nyilván ez megállapodás kérdése...
aug. 23. 08:35
24/62 anonim válasza:
Sajnálom, hogy el vagy keseredve, pedig kivételesen jó helyzetben vagytok. Albérlet mellett legtöbben honapról-hónapra élnek, évi milliók sporolás szóba sem jöhet.
aug. 23. 08:39
25/62 anonim válasza:
Majd akkor jön a fekete leves, ha betöltitek a 25 évet és ugrik az SZJA kedvezmény.
De amúgy meg ennyi idősen én semennyit nem raktam félre, mert még tanultam és csak diákmunkám volt. Mit dolgoztok?
aug. 23. 09:21
26/62 anonim válasza:
Ráadásul ilyen fiatalon egymásra is találtatok és simán kifizettek ilyen albérletet. Saját lakás k.b. lehetetlen mai Magyarországon, de már a felsoroltak miatt pozitívak lehetnétek. Vagy menjetek ki külföldre.
aug. 23. 09:49
27/62 anonim válasza:
Mit mondjak én,aki nettó 200-at keres? 800 az szép összeg. Inkább hitelre vegyétek házat. Vagy ha ez sem elég,irány nyugat.
aug. 23. 10:01
28/62 anonim válasza:
800 nettó?
teljesen jó, hitelre simán van pénzetek, csak a kiadásotok sok...
aug. 23. 10:14
29/62 anonim válasza:
"+ bérlet, tankolás és egyéb szórakozásra, elmegy 150 ezer"
Első körben itt néznék körül.
aug. 23. 10:17
30/62 anonim válasza:
Túlköltekeztek, vagy tudatosabbak lesztek pénzügyek terén, vagy tesztek érte, hogy többet keressetek.
Lehet panaszkodni, és abszolút igaz, hogy egyre nehezebb saját ingatlanhoz jutni, pláne az elsőhöz, én is érzem a saját bőrömön, és szívok miatta, de amíg az első mondat szerinti állapot fennáll, addig nincs értelme a külső tényezőket hibáztatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!