Ha legjobb barátnőd elkeseredve mesélné, hogy összejött minden és nem tudja hogyan lesz anyagilag tovább felajánlnád a vissza nem térítendő támogatásod, ha éppen elég jól állnál anyagilag?
40 évesek vagyunk, gyerekkori barátság, még soha nem adtam neki ajándékba pénzt.
Édesapja betegsége emésztette fel a karácsonyra félretett pénzt.
Férje, gyermeke nincsen.
Karácsonyra testvére gyermekének szeretett volna örömet okozni.
Arról beszélt nekem, hogy ő érzi, hogy a gondviselés segíteni fog.
Kívánom, hogy mások is megérezzék milyen érzés valakinek segíteni.
Mikor mondtam, hogy én már pedig most adok 20.000 Ft- ot fájdalmas sírásban tört ki, hogy nem fogadhatja el, mert soha nem tudja visszaadni.
Alig tudtam megnyugtatni, később már a megkönnyebbüléstől rázta a sírás.
Amíg egyszeri alkalomról van szó egyszerű a helyzet, minden további nélkül adok.
Nekem az a kellemetlen, amikor valaki láthatóan folyamatos segítségre szorulna. Hogy döntsem el, hogy vajon a saját hibája miatt van abban a helyzetben, vagy tényleg külső körülmények okozzák a vesztét. Ilyen lehet egy rokon, ismerős, de tulajdonképpen ugyanez a helyzet egy utcai koldussal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!