Miért térhetnek el a munkáltatók a törvény által előírt próbaidő és ebédidő hosszától?
Pont azért, mert ahány munkahely és munkakör, annyi hatékony időbeosztás. Ahány ember annyi igénnyel.
Most előírnák törvényben, ahogy neked éppen kényelmes adott helyen, mi lesz a többiekkel? Ők igazodjanak hozzád?
Mert a munkavállalók igényei, hogy milyen hosszú az ebédidő meg a próbaidő?
Te hány olyan embert láttál, akinek az volt a jó, ha 10 vagy 20 perces csak az ebédidő?
Mekkora gyík ez a #14. A munkavállaló érdekének állítja be a kevesebb ebédidőt és a hosszított próbaidőt. Biztos munkáltató, vagy vállalkozó, aki úgy áll az alkalmazottaihoz, hogy "amíg én adom nektek a minimálbért, addig az enyémek vagytok és bármit, bármilyen hosszan, bár hány órakkor megtesztek nekem, mert még a minimál béren túl adót is fizetek utánatok."
Az ilyeneket miért nem lehetett kiszolgáltatni a multiknak alkalmazottként?
#18: De válaszoltam, sajnálom, hogy nem sikerült megérteni. Pont azért kell mereven előírni, hogy ezen a szinten gondolkozó emberekkel ne kelljen napi harcot vívni a munkaidő elszámolással
#19: Ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna...
#14,17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!