Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem értik meg emberek,...

Miért nem értik meg emberek, hogy az otthon NEM munkahely, a home office nem fenntartható, és csak az irodában lehet lógás nélkül eredményesen dolgozni és kommunikálni?

Figyelt kérdés
2024. júl. 27. 22:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Aha, pont ezért nincsenek barátaid.
2024. júl. 28. 11:24
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem értik meg, mert nincs így.

Lehet hatékonynak lenni otthonról és irodából is.

Sőt ez személyenként változik.

Az más kérdés, hogy aki bent lóg az otthon még többet lóg. De ez már megint egyéni dolog

2024. júl. 28. 11:24
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében sikerült hajszál pontosan megfogalmaznod a félelmedet, amit az vált ki, hogy az otthoni munkavégzés nagyüzemi bevezetése a munkahelyeden fényt derítene arra, hogy rád semmi szükség a hétköznapi életben odabent, - csak egy sokadik kontroller vagy, akire nincs szükség a kollégáid otthoni munkavégzése esetén.
2024. júl. 28. 15:17
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Jaaa, először azt hittem, a nárcisztikus pszichopata cégtulajdonos agonizál itt a home office miatt. Erre kiderül, hogy te csak a koordinátor vagy.

Na, az köztudott, hogy aki csak kordinál, annak két dolga van:jól segget nyalni felfelé és jól taposni lefelé. A home officera szavazok, hogy a fajtád mimarabb feleslegessé váljon és elviselhetőbb hely legyen a munka büdös világa.

A dolgozók gondolom nem óvodás korúak. Szóval nincs szükségük felügyeletre és napközire. Elboldogulnak nélküled is, felesleges emiatt vergődni.

2024. júl. 28. 15:34
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

"...és csak az irodában lehet lógás nélkül eredményesen dolgozni és kommunikálni"?????:):):)

Hát akkor gyere az én munkahelyemre: ott aztán mindent lehet.

2024. júl. 28. 15:58
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

#20, eleg elszomorito lenne, ha te valoban barmilyen folyamatert felelos lennel.

Barmilyen ASAP dolgot lehet digitalisan is kerni. Mas kerdes, hogyha nalad ez ilyen gyakori, akkor mennyire rosszul lehetnek szervezve ezeket a “folyamatok”.

Ha pedig barmilyen csoportvezetom csak ugy lenne kepes ellenorizni, hogy valaki a feladatat elvegezte-e rendesen, hogy folotte all, akkor jo esellyel nem sokaig lenne vezeto.

Ez ugyanis ket dolgot is jelent: az egyik, hogy fogalma sincs arrol, hogy a feladat mennyi idot vesz igenybe, es igy ezert nem tudja utolag sem megmondani, hogy azzal foglalkozott-e.

Masreszt mikromenedzsel, ami a legnagyobb vezetoi hiba, draga a cegnek es rossz a munkamoralnak.

Harmadszor, olyan emberei vannak, akiket nem kepes jol kivalasztani (vagy fejleszteni), hogy megbizhasson bennuk, hogy jol dolgoznak.

Roviden: amit te csinalsz, az a hatekonysag ellentete, a leheto legrosszabb “fonoki” tulajdonsagok osszessege.

2024. júl. 28. 17:38
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert nem igaz. :)

"Az otthoni munkavégzés nem teszi lehetővé azt, hogy ha nekem valami azonnal kell, odamenjek az illetőhöz és jelezzem"

Hát így tényleg nehéz, de a legtöbb home office-ban dolgozó embernek van telefon- és internetelérése, amikkel lehet a távolból is kommunikálni. :)

2024. júl. 29. 11:35
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Van kapásból két rokonom, akik esetenként, hetente 1-2 alkalommal home office-ban dolgozhatnak. Az otthon valóban nem munkahely általában, részben ők ezért is alakítottak ki maguknak egy kis munka-sarkot, kissé elkülönítve, ahol békében tudnak dolgozni.

Fenntartható, főleg, mert nem eredményez holtidőt, ami a munkába jutást és hazajárást jelenti, és általa kevesebben vannak az utakon, a tömegközlekedésen a csúcsforgalomban.

Mesélhetek arról, hogy a gyakorlatom alatt, milyen módon ment a lógás az irodai részlegen (nem bántom őket, mert tényleg volt időnként pangás). Mert ott is ugyanúgy vannak üresjáratok, ott is lehet nem a munkával foglalkozni, még kamerák mellett is.

Kommunikálni meg lehet ugyanúgy emailen keresztül, telefonon, sőt, van egy rakat meeting platform is (Skype, Google Meet, Zoom és társaik), ahol még képernyőt is meg lehet osztani, ahogy dokumentumokat is. Kifejezetten praktikus dolog.

2024. júl. 29. 13:29
 29/31 anonim válasza:
100%

Szerintem ez egy troll kérdés. Ennyire hülye nem lehet valaki, hogy pl azonnal el akar érni valakit és 2024-ben ismeretlen a telefon. Irodában se éri el feltétlen azonnal személyesen ha az adott munkatárs épp mosdóban van mondjuk.

Nekem bő fél éve adatott meg a teljes ho. Nagyon jó dolog és a munka ugyanúgy halad.

2024. júl. 30. 09:23
 30/31 anonim ***** válasza:

Hát én a munkahelyemen képtelen vagyok dolgozni, havi egy kötelező bejárás van, de azon a napon senki sem dolgozik lényegében, annyian vagyunk bent, meg akkor hosszabb ebédszünet, kávészünet. Igyekszem többet bejárni, de mostanában eszembe se jut, annyi a munkám, muszáj koncentrálnom. Mondjuk nekem ilyenkor a max annyi munkaidőben, hogy elmosogatok egyszer, sajnos sokszor még az ebédemet is a gép előtt eszem meg.

Az irodában egyébként minden zavar. Hogy csak az a kaja van, amit én hozok éppen vagy a kantin méregdrágán, le kell menni cigizni (itt az erély két lépés), sőt, még az is zavar, hogy a nap végére teljesen felpuffadok, mert napközben nem tudok nagywczni :DDD.

jan. 25. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!