Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem értik meg emberek,...

Miért nem értik meg emberek, hogy az otthon NEM munkahely, a home office nem fenntartható, és csak az irodában lehet lógás nélkül eredményesen dolgozni és kommunikálni?

Figyelt kérdés
júl. 27. 22:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Home officeban nem töltesz el egy egész munkanapot a beteg munkatársaddal, aki az irodába 40 fokos lázzal bemegy dolgozni, a taknya-nyála összefolyik, hangosan jajgat és megfertőz mindenkit.

Irodában ha kell valakinek valami, odajön, ez nagyon zavaró, amikor benne vagy egy munkában. Home officeban tényleg lassabb a kommunikació, de nem szakad meg a munka, mert valaki megzavart a kérdésével. Ha 5-10 perc múlva reagálok, nem azért teszem, mert épp sorozatot nézek, hanem, mert pont benne voltam egy munkában és be akartam fejezni mielőtt elolvasom amit írt.

Mindenkinek megvan a rossz szokása, home officeban nem kell hallgatnod a másik tikkjeit.

Nem arról szól a munka szerencsére, hogy bekapcsolom a számítógépet és munkaidő végéig megállas nélkül dolgozok. Vannak üresjáratok. Az üresjáratok alatt a munkahelyen nem sok mindent lehet csinálni vagy bámulsz vagy beszélgetsz. Home office előnye, hogy az alatt az idő alatt elvégzel valami házimunkát.

Az üresjárat nem mindenkinek ugyanakkor van, így elkerülöd a munkatársaid, akik locsognak, amíg te dolgozol.

júl. 28. 00:20
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
#11 nem beszêlve arról, hogy nem kell ingázni.
júl. 28. 00:22
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Úgy mondod ezt kérdező, mintha a bölcsek köve a birtokodban lenne és ezen tényállásod szent és sérthetetlen lenne. - Pedig nem az.:)
júl. 28. 00:34
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

A munkahely pedig nem kocsma, hogy egész nap ott üljünk.

Az adminisztratív, számítógépes munkát nagyon gyönyörűen el lehet intézni otthonról is, sokkal hatékonyabban, mintha ötpercenként belepofázna valami hülyeséget a főnök vagy kolléga. Nézd a jó oldalát:nyáron nem kell a klímát fizetni a dolgozókra, télen meg a fűtést.

A beteges kontrollmániára is vannak ma már pszichiátriai módszerek.

júl. 28. 00:39
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel utálnék otthon dolgozni, de ennek ellenére nem értek egyet veled. Az emberek különböző alkatok, sokféle munkahely létezik, valahol működik a home office, valahol nem. Nekem speciel életem leglógósabb munkahelye pont bejárós volt. Konkrétan kávészünetről jártunk cigiszüntet tartani, aztán pedig beszélgetni az egyik asztalnál, majd utána beszélgetni egy másik asztalnál, aztán pedig megittunk mégegy kávét, aztán pedig jött az ebédszünet. Valószínűleg hamarabb befejeztük volna a dolgunkat, ha ki lett volna osztva otthonra és elmondják, hogy mikorra lesz kész lennie.
júl. 28. 00:42
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

11

Ne emlegesd az üresjáratot a kérdezőnek, meg pánikrohamot kap. 🤣

júl. 28. 00:43
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Amit az irodában 7-8 óra alatt szoktam ledolgozni, home officeban 4 óra alatt simán elvégzem, ráadásul nekem megfelelő környezetben. Úgyhogy ne pampogjon nekem senki az irodai környezet hatékonyságáról, meg fenntarthatóságokról.
júl. 28. 01:32
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Lehet valaki tényleg ellébecolja a HO-t, de azt ki kell rúgni vagy vissza kell vonni az engedményt, hogy otthon kényelmében dolgozzon. Aki komolyan venné, azzal ne csesszenek már ki pár barom miatt. 2024ben nehogymár a kommunikációra fogjuk, mikor 1000 féle módon kapcsolódhatsz másokhoz. Nem galabbal küldjük a postát 🙄
júl. 28. 06:07
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Amiért te nem érted meg, hogy az otthon is elvégezhető munka otthon elvégzése felesleges terheket vehet le a munkáltatói oldal kiadásaiból és a környezet - reggeli/kora esti dugók generálása általi - terheléséből.

Számolatlan ember utcán lézengésére, napi 1,5-2 órai utazgatására nem lenne szükség, ha újragondolnák a cégek az otthoni munkavégzés számukra előnyös lehetőségeit. Közlekedési hozzájárulást, "benzinpénzt", természetbeli juttatásokat is meg lehet takarítani és nem kellene annyi objektumot üzemeltetni munkaháttérként.

Az meg senkit nem érdekel, hogy az átgondolt foglalkoztatás eredményeként lefújná az idők szele a homokot a valójában semmilyen munkát nem végző "kisfőnökökről", eldugdosott senkikről.

júl. 28. 08:18
 20/29 A kérdező kommentje:
Ti az irodában akkor ellógjátok a munkát. Nos én azért felelek, hogy a folyamatok meglegyenek, így ha azt látnám hogy valaki csak kávézgat és lébecol a munkahelyen, azonnal jelenteném a menedzsmentnek. Az otthoni munkavégzés nem teszi lehetővé azt, hogy ha nekem valami azonnal kell, odamenjek az illetőhöz és jelezzem, és tudjam ellenőrizni, valóban azt csinálja-e és 100%-os idő és figyelembefektetéssel. Ez NEM kontrollmánia, hanem a hatékonyság ellenőrzése, felügyelete, maximalizálása.
júl. 28. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!