Miért nem figyelnek a munkáltatók a dolgozók mentális egészségére?
Elkezdtem mentálisan szétesni, és ez bizonyítottan a munkahely miatt alakult ki nálam az az egész.
- kényszerbeteg lettem
- inszomniában szenvedek
- folyamatos stresszben, lelkileg zaklatott állapotban vagyok
- evési zavarok alakultak ki.
- motiválatlanság
Stb.
Egyszerűen hihetetetlen, hogy a munkáltatókat CSAK az érdekli, hogy dolgozz (és még meg sem fizetnek).
Holnap megyek az orvoshoz, mert egyre rosszabbul vagyok.
Határozott idejű munkaszerződésem van.
Azt várom, hogy az orvos esetleg tudja igazolni, hogy mentálisan emiatt kezdtem szétesni, és így fel tudom bontani a szerződést úgy, hogy fizetnem kellene a cégnek.
A szerződés értelmében ugyanis, ha a munkálató veszélyezteti az egészségem, felmondhatom a szerződést.
Több, mint egy éve.
Korábban sem éreztem magam ott jól, de kellett a pénz.
De akkor még, fogalmazzunk úgy, tűrhető volt a helyzet.
Az utóbbi hetekben azonban megszűnt minden olyan dolog, ami a "tűrhető helyzetet" fenntartotta volna. :-/
Bizonyára van még, csak az baj, hogy a munkáltató a szabadságot mindig önkényesen adja ki. Ő írja be, hogy mikor van szabadság. Nem hinném, hogy azokra a munkanapokra beírná, ahol én vagyok. :/
Ráadásul az van odaírva a szerződésbe is, hogy napi 8 órát dolgoztathat, de 12-ben vagyok.
Hát holnap megyek az orvoshoz, hogy írjon ki.
Én becsületes ember vagyok, most sem azért nem megyek oda, mert nem akarok dolgozni, hanem mert szétestem.
Amúgy köszi a kommenteket. Majd leírom, mi történt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!