Jogosan akar áthelyezni a munkáltató ?
Sziasztok!
Jelenleg diákmunkán dolgozok a helyi önkormányzatnál! Ki találták, hogy a helyi konyhára kell ember az ételhordáshoz. Ami azzal is járna, hogy 50-60km-et kellene utazni nap mint nap a településhez viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy borzasztó a derekam, nem nagyon bírom az emelést.
Kicsit jobban utána olvastam és az egészségügyi alkalmassági igazolás megléte követelmény az ételekkel való munkának, amibe beletartozik a szállítása is!
Nekem és (vélhetően) a többieknek sincsen alkalmassági papírja akiket már oda küldtek.
Valamint ugye nem kötelezhetnek, azokra az 50-60km-es utakra ? A szerződésem a település határain belül szól.
Zanzásítva ezt találtam és kaptam:
Munka megtagadása
Egészségügyi alkalmasság hiánya:
Az élelmiszerrel kapcsolatos munkavégzéshez szükséges egészségügyi alkalmassági papír hiánya jogszerű indok a munkamegtagadásra.
Jogod van megtagadni a munkát, ha az a jogszabályokba ütközik, például ha nincs egészségügyi alkalmassági igazolásod.
Munkavégzés helye és utazás
Szerződésben foglalt helyszín: Ha a szerződésed kifejezetten a helyi település határain belüli munkavégzésre szól, akkor a munkáltatódnak nincs joga arra kötelezni, hogy napi 50-60 km-t utazz más helyszínekre dolgozni.
Utazási idő: A napi utazás 50-60 km-re a szerződésben foglaltakhoz képest jelentős eltérés, amit nem lehet egyoldalúan módosítani a munkáltató részéről.
Valamint a rendeletek ami erre vonatkozik
33/1998. (VI. 24.) NM rendelet
Jeleztem nekik, hogy nem vállalom de csak annyi volt a válasz, hogy "Olyan nincs, mindent megkell csinálnunk"
Ebben az esetben nekem van igazam, hogy nem vállaltam el vagy a munkáltatónak ?
Bármilyen válasznak örülük de normális formában!
Előre is köszönöm!
Ez nem olyan megterhelő meló hogy ekkora jogi vitát csinálj ebből.
Ha elvállalod, lesz új szerződésed az új eü vizsgálat után.
Gondolom iskoláknak, óvodáknak kell kivinni a kaját.
Ha a konyhásnéni fel tudja kapni azt a 3 bödönt, akkor te is. Javarészt meg kocsiban ülsz, az az 50-60 km oda-vissza, tehát egy út kb 20perc, az is nagyon megterhelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!