Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogosan akar áthelyezni a...

Jogosan akar áthelyezni a munkáltató ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg diákmunkán dolgozok a helyi önkormányzatnál! Ki találták, hogy a helyi konyhára kell ember az ételhordáshoz. Ami azzal is járna, hogy 50-60km-et kellene utazni nap mint nap a településhez viszonyítva. Arról nem is beszélve, hogy borzasztó a derekam, nem nagyon bírom az emelést.

Kicsit jobban utána olvastam és az egészségügyi alkalmassági igazolás megléte követelmény az ételekkel való munkának, amibe beletartozik a szállítása is!

Nekem és (vélhetően) a többieknek sincsen alkalmassági papírja akiket már oda küldtek.

Valamint ugye nem kötelezhetnek, azokra az 50-60km-es utakra ? A szerződésem a település határain belül szól.

Zanzásítva ezt találtam és kaptam:

Munka megtagadása

Egészségügyi alkalmasság hiánya:

Az élelmiszerrel kapcsolatos munkavégzéshez szükséges egészségügyi alkalmassági papír hiánya jogszerű indok a munkamegtagadásra.

Jogod van megtagadni a munkát, ha az a jogszabályokba ütközik, például ha nincs egészségügyi alkalmassági igazolásod.

Munkavégzés helye és utazás

Szerződésben foglalt helyszín: Ha a szerződésed kifejezetten a helyi település határain belüli munkavégzésre szól, akkor a munkáltatódnak nincs joga arra kötelezni, hogy napi 50-60 km-t utazz más helyszínekre dolgozni.

Utazási idő: A napi utazás 50-60 km-re a szerződésben foglaltakhoz képest jelentős eltérés, amit nem lehet egyoldalúan módosítani a munkáltató részéről.

Valamint a rendeletek ami erre vonatkozik

33/1998. (VI. 24.) NM rendelet

Jeleztem nekik, hogy nem vállalom de csak annyi volt a válasz, hogy "Olyan nincs, mindent megkell csinálnunk"

Ebben az esetben nekem van igazam, hogy nem vállaltam el vagy a munkáltatónak ?

Bármilyen válasznak örülük de normális formában!

Előre is köszönöm!

júl. 17. 14:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kötelezhet, valószínű ki akar rakni és tudja, úgyse vállalod, felmondasz.
júl. 17. 14:11
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Bakker, már a diákmunkásnak is ki van a dereka, hogyan lesz ezekből életrevaló ember?

Viszont ha más munkát nem tudnak adni, akkor el fognak küldeni, erre készülj.

júl. 17. 14:40
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Már csak 4 nap van vissza a szerződés végéig szóval nem hinném, hogy arról lenne szó.

Valamint az is mennyire normális dolog ilyen helyen, hogy egy gyermekvédelmis adja ki ezt feladatot?

júl. 17. 14:41
 4/13 A kérdező kommentje:
2-es attól, hogy fiatal vagyok attól nem lehet betegségem, problémám ?
júl. 17. 14:41
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az lehet akkor, hogy lejár a szerződésed, a jelenlegi munkádra már nincs szükség és egyszerűbb áthelyezi máshova valakit, mint oda újat toborozni.

Szó nincs itt szándékos kitolásról.

júl. 17. 14:49
 6/13 Kései Sirató ***** válasza:
100%

A gyermekvédelmis lényegében szociális és gyermekvédelmi ügyintéző, aki mellesleg köztisztviselő. Ő felel a szociális étkeztetés zavartalan működéséért is, nem bonyolult ez.

Van jogsid és biztosítják a szolgálati autót, amivel szállítanád az ebédet?

Több településre is ki kellene menned?

júl. 17. 15:50
 7/13 A kérdező kommentje:

Nem, diákként nem kaphatsz semmilyen olyan fajta szerszámot, eszközt maximum egy seprűt.

4 település pluszba, abból kettő esik a kettő távolabbi közé.

De ahogy megkerestem és írtam, csak egészségügyi vizsgálat után küldhetnének el oda, ami azonban nincs.

Annak hiányban pedig nem kényszeríthetnének

júl. 17. 16:01
 8/13 Micimacko67 ***** válasza:
38%
Kérdező, elmesélnéd, hogy ez a napi 50-60km utazás hogy is jön ki neked? Azt mondod, hogy a helyi konyhára kellenél! Akkor hova is kell ennyit utaznod?
júl. 17. 16:37
 9/13 A kérdező kommentje:
A konyhán kocsiba pattunk és abba a 60km-es körzetbe kell a környező településekre hordani az ebédet azokba a 25-30 literes badellákban
júl. 17. 16:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Bár fent le is írtam, azt hittem egyértelmű...
júl. 17. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!