Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire szabályos hogy a...

Mennyire szabályos hogy a munkáltató ennyi szabadságot kiadni?

Figyelt kérdés

A kevés munka miatt csak július és augusztus hónapban összesen 23 nap szabadságot vesznek el. Ehhez jön még a januártól júniusig számított 8 db amit elvettek, és év végégéig is kell még legalább 10db.

Ez összesen 41 nap. Nekem 22 napon van egész évre!!

Hogyan vehetnek el ennyit bármi következmény nélkül? Legális ez?

jún. 22. 10:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Hogy tud elvenni negyvenet a huszonkét napodból?
jún. 22. 10:31
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Legális. Én is melóztam egy gyárban a covid alatt, ahol qrva kevés megrendelés volt (autóipar), így hetekig otthon kellett maradnunk, majd amikor újra beindultak a megrendelések, akkor fél évig minden szombaton be kellett mennünk melózni. Qrva szar volt, de kellett a pénz...
jún. 22. 10:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A munkáltató rendelkezik a szabadság nagyobb részének kiadásáról, a munkavàllaló 7 munkanapról rendelkezhet.

Szerintem kevés embernek van 42 nap szabija. Beszélj a főnököddel vagy munkaügyessel erről.

jún. 22. 10:32
 4/19 A kérdező kommentje:

Hát ez az. 41 napot elvesznek tehát én NULLÁT vehetek ki, amikor elfogy a 22 akkor utána az már fizetetlen...És itt ez a lényeg hogy hogyan vehetnek el 41-et mikor csak kétharmadával rendelkeznek?

A főnök/munkaügyes/hr találja ezeket ki szóval oda aztán lehet menni...

jún. 22. 10:39
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem elvesznek, fogalomzavarban vagy, hanem fizetetlen szabadságra küldenek. Ami szívás, de szerintem nem törvénytelen. De ettől még 7 fizetett járna neked, amit akkor veszel ki, amikor neked jó.
jún. 22. 10:41
 6/19 A kérdező kommentje:
Az más hogy otthon maradsz és azt vissza kell dolgozni szombaton. Mert azt állásidővel fizetik és utána visszaadod, de itt szabadságot vesznek el, szép lenne ha azt is nekem kéne visszadolgozni.
jún. 22. 10:42
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
#6 Gondolom azt a 7 napot már kivetted. Ha kivetted, akkor sajnos tényleg nem tudsz mit tenni, le kell dolgoznod. Ez ilyen sajnos, aki fiatal és nincs gyereke, annak spórolnia kell a szabadsággal.
jún. 22. 10:45
 8/19 A kérdező kommentje:
Elveszik/elküldenek nem tök mindegy? 2 hónap alatt kiadni azt ami 1 évre van ez hol normális? Főleg hogy 7db-al én rendelkeznék. Most akkor jár az a 7 nap vagy nem? Mert ha jár de elveszik azt ne mondja senki hogy rendben van.
jún. 22. 10:47
 9/19 A kérdező kommentje:
22 nap jár és 0 napot vettem ki. De ők kiadtak már 8-at így most van 14 ami júliusba el is fogy...
jún. 22. 10:49
 10/19 A kérdező kommentje:
Akkor hol az a 7 nap ami járna? Akkor minek van a kétharmadozás ha úgy is elvehetik mindent?
jún. 22. 10:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!