Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehet csinálni, amikor...

Mit lehet csinálni, amikor ételt lopnak a hűtőből?

Figyelt kérdés

Lassan már 1 hónapja tart, és nem tudunk ellene sok mindent csinálni.

Nem tudjuk hogy ki vagy kik azok, mert akár egy másik műszakból is lehet, de már nem merünk ott hagyni semmit a hűtőben. Jöhet aza szöveg, hogy ne hagyjál ott semmit, csak annyi kaját vigyél magaddal amit meg is eszel, ezt még meg is értem, de amikor a majonézt, vagy savanyúságot is ellopják, na az már durva. Volt olyan, hogy reggel 6-kor betettem a kajámat a hűtőbe, és 11-kor megszerettem volna enni, már nem volt ott.

Párnapja már főnökömnek is ellopták a kajáját. Lakatot, nem lehet rá tenni, mert a nagy főnökség nem engedi.

Az utóbbi 1 hónapban elég sok újember jött hozzánk, így bárki lehet vagy lehetnek. Én soha nem süllyednék idáig, hogy ellopjam egy másik embertársam ételét, vagy bármi mást.

2024. júl. 15. 15:02
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
75%
#40: korábban leírta a kérdező, hogy kifejezetten megtiltották a kamerázást. Ha te kirakod a bizonyítékot arról, hogy mégis van felvétel, abból balhé lesz, és nem azt fogják kirúgni aki elvett egy túró rudit.
2024. júl. 16. 10:10
 42/51 anonim ***** válasza:
41: És honnan tudják meg, hogy ki keszítette a felvételt, illetve rakta oda a bizonyítékot? Úgy csinálnám, hogy senki se lássa. Na meg a tolvaj nem valószínű, hogy panaszra menne a főnökhöz. Inkább leszokik a lopkodásról.
2024. júl. 16. 10:17
 43/51 anonim ***** válasza:
Akkor végül mit lépsz, kérdező?
2024. júl. 19. 07:33
 44/51 A kérdező kommentje:

Jómagam meg pár kollégámmal úgy döntöttünk, hogy direkt ott fogunk hagyni kaját a hűtőben és annyi hashajtót teszünk bele, ami 4 embernek is elég lenne. És, addig fogjuk ezt csinálni, amíg reményeink szerint, egy idő után megfog szűnni ez a probléma. Ha ezzel sem fogunk elérni semmit, akkor lehet hogy tényleg csak a felmondás fog maradni.

Tegnap reggel tele volt a hűtő rengeteg kajával, kb... 10 embernek a kajája, és kora délutánra, szinte teljesen kiürült. Szóltunk a vezetőségnek, de nem akartak nagyon foglalkozni vele. Még minket basztak le, hogy miért nem vigyázzunk jobban a dolgainkra. Annyi változott, hogy már a műszakvezetőnk is mellénk állt, mert neki is ellopták a kajáját.

Aza probléma, hogy hűtő és az étkező, és nagyon félre eső helyen van, kb... 2 perc gyalog, ahol a munkánkat végezzük. Estleg szabadnapokon bemenni és ott lenni a közelben, és nézni hogy kifog arra menni, és szólni az illetőnek, hogy az a kaja, nem a tied. De, ez nem a mi dolgunk lenne.

Nem is értem! Felháborítónak tartom, ezt az egészet!

2024. júl. 19. 07:53
 45/51 anonim ***** válasza:

44: Sok sikert! De ahogy írtam, ez a hashajtós dolog elég nagy kockázatot rejt. Ha a vezetőség tudomására jut, még akár ki is rúghat titeket miatta. Rosszabb esetben börtön, ha az enyveskezű esetleg belehal.

Még jó ötlet olyan kajaketrecet venni, amit a 8-as javasol. Csak ezáltal ugye a tolvaj nem lenne meg, mindössze megszűnne a lopkodás.

2024. júl. 19. 08:04
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak kórházba kerül emiatt valaki, tudni fogják hol keressék az értelmi szerzőket. Könnyen össze lehet kötni, hogy a hűtővel kapcsolatos panaszok után valaki orvosi ellátásra szorul, és épp abból a hűtőből evett valamit.

Nincsenek felcímkézve a saját ételek? Nem lehet, hogy valaki azt úgy értelmezi közös hűtőként, mint egy svédasztalt? Egyértelműen megállapítható minden ott tárolt dologról, hogy az valaki más tulajdona? Történt bármilyen felhívás vagy üzenet kirakása a hűtőre azzal kapcsolatban, hogy ne vegyék el mások ételét? Nagyon triviális dolgoknak hangzanak, de ezek hiányára a legkönnyebb az "én azt hittem" és "én nem is tudtam" kifogásokat előhozni.

2024. júl. 19. 08:14
 47/51 anonim ***** válasza:

46: Úgy éppenséggel én is jártam már, hogy egy munkahelyen az ott lévő hűtőből kivettem egy doboz kólát, erre valaki szólt, hogy az a hűtő az ott dolgozók személyes dolgainak van, így visszaraktam. Mert korábban dolgoztam olyan helyen, ahol egy hűtő szabadon fogyasztható dolgokkal volt tele a dolgozók számára. Illetve a jelenlegi helyemen is így van, de csak üdítőkkel és ásványvízzel.

Ha 10 ember kajája tűnt el egy műszak alatt, akkor ott vagy lopócsapatról van szó, vagy valami beteges kleptomániásról.

2024. júl. 19. 08:21
 48/51 A kérdező kommentje:

Természetesen történt egy intézkedés, amit a műszakvezetőnk írt ki a hűtőre, hogy az adott élelmiszert, csak is a tulajdonosa fogyaszthatja el, de semmit nem értünk el vele.

Jelenleg a műszakvezetőnk, a holnapi nap folyamán személyesen beszélni fog a cégvezetőivel, hogy az egyik hűtőre engedélyezzék, hogy felszereljenek egy lakatot, amihez csak neki lesz kulcsa, hogy ezáltal megoldódjon a probléma.

Ha a cégvezetősége ezt nem fogja engedni, akkor nem marad túl sok választásunk és marad a hashajtós dolog. Már egy olyan megoldás is szóba jött, hogy az ott dolgozók megfogják tagadni a munkát, mind addig, amíg a cég nem tesz eleget, az étkezők lezárásának. Most 10 embert plusz egy műszakvezetőt csak nem fog ezáltal kirúgni a cég, mert akkor az egy hatalmas kiesés lenne a cégnek. Ennyi embert nem tudna pótolni, még 2 hónap alatt se. Ezekben bízunk, és reménykedünk benne hogy a holnapi nap folyamán, ez a probléma vagy megoldódik vagy a vezetőség komolyabban utána nézni ennek a problémának.

2024. júl. 19. 09:32
 49/51 anonim ***** válasza:

48: De a lakatot hogy kellene elképzelni? Valahányszor valaki kajálni akar, odahívja a műszakvezetőt, hogy nyissa ki neki a hűtőt? Ez szerintem elég nehezen megoldható, ha több tucat ember dolgozik ott, és az étkezés nem mindenkinek egy időben van. Vagy ti hogy látjátok?

A hashajtós dolgot továbbra is ellenzem, ellenben a sztrájkolás jó megoldás lehet.

2024. júl. 19. 09:49
 50/51 anonim ***** válasza:
Esetleg legyen sok üres vagy vizes doboz is a hűtőben, hadd válogasson... Ha megfog egy párat, még ujjlenyomat is lesz rajta, ha tiszta volt, azzal lehet fenyegetőzni.
2024. júl. 19. 18:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!