Törvényes, hogy emiatt kirúgjanak?
Nem törvényes, és a hétköznapi szokásoknak sem lenne szabad, hogy ezt természetesnek vegyék az emberek. A kicsinyekkel való viselkedés a fontos, nem a nagyobbakkal való viselkedés. Semmit sem ér az a fegyelem, ahol az emberek a nagyokkal tanulnak meg viselkedni, nem a kicsinyekkel. Tulajdonképp a csövesek azok, akik a társadalmat a valódi alakjában látják,a 90-es években is ők vették észre először a fasizálódást a maga valódi mibenlétében. Ebben a tetves országban sosem lesz sem civil társadalom, sem valódi kommunizmus, sem őseink hgyományaihoz méltó közösség, semmi amit valaha megálmodtak, mindig egy képmutató hely marad. Bár lehet hogy van valami megoldás, néha azért optimista vagyok.
Miatt kirúgni valakit hogy a főnökkel hogy viselkedett és célzottan rámászni, az alávaló dolog, persze ha a gyárban eleve feszült volt légkör, hajtották az emberekek mert jön a főnök az már eleve beteg légkörre utal.
Javitás: Kirúgni valakit amiatt, hogy [pont] a főnökkel hogy viselkedett, és emiatt még célzottan rá is mászni, az alávaló dolog...
Ha már a viselkedés számít, az pont azon lehetne lemérni, valaki hogy viselkedik a legkicsinyebbekkel, mondjuk az újoncokkal, vagy a gyár környéki hajléktlanokkal, vagy a közeli telep cigányainak sebezhetőbb alakjaival, pl az asszonyokkal, vagy ilyesmi. A 90-es években is pont ezt a felfelé hajoló lefelé taposó légkört utáltam.
Nem, az nem, 1988-ban kezdtem apám kis társalgási nyelvkönyvéből tanulni román nyelvtant, és még előtte volt már egy éves latin alapozásom, és természetesen az iskolai orosz, amit szerettem. Mindig is tetszett a román, meg édes Erdély a cigányokkal és románokkal együtt, a román nyelvben meg ez a latin alapú és szláv szupersztrátumot magán viselő nyelv, sőt, vannak olyan archaikus latin vonások, amiket egyedül a román őrzött az újlatin ágban (pl. a többes számú birtokos esetű rag, vagy a semlegesnem). Emellett még a cigány nyelvet igyekeztem megismerni, a szlovák meg a német meg a családi háttér miatt adott volt.
Viszont a kérdésből úgy vettem ki, itt a kérdésben nem az amúgy csak felületi szinten jelenlévő nemzetiségi sértés a lényeg, hanem igazából a fő probléma az volt, hogy a főnök érkezésének hírére eleve feszült légkör volt a gyárban, és a dolgozókra nyomást tettek. Ez nemcsak emberileg rossz, hanem szakmailag sem árul el jó képet a cégről, ez nem éppen a görög poliszok kézművesének a szemlélete természet és művészet viszonyáról, hanem kifejezetten ásatag basáskodás.
Ez a régió Európa kincsesbányája lehetne néprajzi, nemzetiségi gazdagsága miatt, de az ostoba módon mindent ásító unalmúvá tevő hatalmaskodás miatt Európa hátsó udvara lett, mindenhonan a rossz hangulat árad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!