Félek felhívni a háziorvosomat. Akik konyhán dolgoznak vagy dolgoztak, mennyire gyakran vagytok/voltatok betegek?
Több mint fél éve kezdtem konyhány dolgozni, és azóta kb 1-2 havonta hívom, láz, megfázás vagy hasmenés miatt. Mert bent elkapok valamit!!! Előtte meg három évig nem látott engem, semmi bajom nem volt. Most is bent három állandós kolléga kiesett, egyik csúnyan megbetegedett, a másiknak beteg lett az egyik gyereke, de aztán elkapta tőle a hányás-hasmenést, a harmadiknak pedig mit tudom én, ő is kiesett. A nem állandós emberek tényleg, vagy csak mondvacsinálva szintén beteget jelentettek néhányan, volt hogy hatan lemondták a műszakot.
Egyetlen egyszer maradtam négy nagyot itthon, amúgy leginkább 2 nap táppénzre szokott szükségem lenni, mert aztán szabadnapom jön és akkor ott kiheverem, utána meg megyek vissza dolgozni, nem is akarok fel-egy heteket kimaradni. De a lényeg, hogy gyakran kapok el valamit.
Ma fel kéne hívnom a dokit, hogy igazolja nekem a mai és szerintem a holnapi napot, de már szégyenérzetem van, hogy azt hiszi, hülyének nézem-e és nem merem hívni...
Emiatt ne félj felhívni. Ha beteg vagy, ne menj be, főleg ha konyhàn dolgozol. De talán az is gond lehet, hogy nem gyógyulsz meg teljesen és mar mész is, így könnyebben elkapsz valamit megint. Két nap táppénz meg a szabadnapok nem biztos, hogy elég. Inkább egyszer maradj otthon hosszabban teljes gyógyulásig.
Amúgy szerintem nem a konyhán dolgozás az ok, hanem a kisgyerekes kollégák. A gyerekek mindig elkapnak valamit és tőlük a szüleik, tőlük a kollégák.
En huszon eve konyhäzok, ha beteg vagy jelents beteget inkäbb minthogy körbefertözz mindekit..
Az mondjuk a konyhän teljesen alap, hogy hasmenesnel-hänyäsnäl 3 nap täppenz a minimum, de ezt tudnod kellene mert kötelezö az evenkenti eü-s felhomälyositäs...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!