Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha nem vállalom el, akkor...

Ha nem vállalom el, akkor megváltozhat velem szemben a viselkedésük?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy kaptam egy nagyobb pozícióra lehetőséget a munkahelyemen. Több pénzzel járna, de sokkal nagyobb felelősséggel is, több stresszel, papírmunkávál. A cég engem szemelt ki, bennem látnak lehetőséget, én viszont egyfelől magamban nem, másrészt az én életembe bőven elég az a stressz és felelősség is amit a jelenlegi munkám ad. Próbáltam nekik elmagyarázni, érvelni, de passzívan próbáltak erőszakoskodni, rábeszélni. Hogyan mondjam meg nekik a nemleges választ úgy, hogy ne legyek túl nyers (még is csak ő a főnököm) de határozott legyen a válasz és tudatosuljon bennük. Az eddig válaszom nem volt túl határozott bár utaltam rá végig hogy nem tartom rá magamat alkalmasnak és hogy mely tényezők miatt nem vállalnám. De ebből meg nekik lehet hogy az jött le, hogy csak bizonytalan vagyok és hátha rá tudnak még venni majd valahogy. Szóval határozottan meg kéne mondanom, de úgy hogy ne legyek túl nyers. Esetleg tippek?

tegnap 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megváltozhat.

Lehetsz határozott, de az is lehet, hogy ezáltal komolytalannak tartanak majd, aki nem illik bele a cég jövőképébe és kiutálnak vagy kirúgnak.

Ha az embernek lehetősége van, élni kell vele.

Majd belejössz.

Én épp most vállaltam el egy ilyen munkát. Igen, kicsit nagy lesz eleinte a cipő, de bele fogok jönni.

tegnap 12:14
 2/14 A kérdező kommentje:
Amúgy ez egy nagyon nagy cég, nem egy kis csapat vagyunk, és a mostani munkám (munkaköröm) ettől teljesen eltérő.
tegnap 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
Jött jutalom karacsonykor ?:
tegnap 12:32
 4/14 anonim ***** válasza:
58%

Írtad hogy nem voltál elég határozott amikor nemet mondtál és emiatt a főnököd azt gondolja hogy picit megijedtél ettől a dologtól és bizonytalan vagy, ezért reagált passzívan és próbál rászedni arra hogy vállald el.

Én megértem hogy nem akarod azt a munkakört, az hogy ezek után hogyan állnak majd hozzád a jövőben az igazából jó kérdés, mert lehet hogy negatívan, de lehet pozitívabban majd, mert ha most nem akkor később 1-2 év múlva vagy 5 év múlva újra akadhat egy ilyen lehetőség. Ha helyetted végül más lesz oda kinevezve ha nemet mondasz kitudja mennyire fog beválni az illető, még azt sem tudom kizárni hogy csak rövid időre tesznek be oda valakit hogy legyen valaki ott és neked majd később ha mégis meggondolnád magad vagy rászednek valahogyan akkor meglegyen a pozíció.

tegnap 12:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Megváltozhat és nem biztos hogy pozitívan. Szerintem vállald el, de ne stresszeld túl magad rajta. Mond meg hogy megpróbálod és ha nem válsz be legfeljwbb visszafokoznak.
tegnap 12:55
 6/14 anonim ***** válasza:
49%

Ez nem ennyire kerek.

Nem tudom, mi van leírva a munkaköri leírásodban, de a pénzt a munkahelyre fordított szabadidőért, és a munkádért kapod, de az ők mondják meg, mi a feladat. Ha veled próbálnak egyezkedni, az alapvetően jófejség, de egyébként simán mondhatják, hogy ezt kell csinálni, és kész.

Persze ebben az esetben jó eséllyel munkaszerződés módosítása is jönne. Viszont a helyzet az, hogy ha nem vállalod, ők nem megsértődni fognak, hanem átértékelik azt, mennyire is vagy értékes munkaerő.

tegnap 13:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Van igazság a 6os mondanivalójában. Lehet igyis úgyis rád tukmálnák a munkát, de ha " önként " vállalod valszeg jobban jársz.
tegnap 13:12
 8/14 A kérdező kommentje:
6. Azért szerintem ez nem így van, például a WC pucolót nem rakhatják be irodavezetőnek, esetleg ha vállalja. Vagy egy gyárban másik gépre átrakhatnak akár másik osztályra is, de a pozíció szerintem már más kérdés.. Arra nem kötelezhetnek ha egyszer nem annak mentél oda. Maximum kirúghatnak, de ez nem minősül munkamegtagadásnak, igazából ez már inkább szimpla személyeskedés lenne.
tegnap 13:15
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
8, A wc pucolót elküldhetik másik epületbe wct pucolni, de ablakot pucolni is de kinevezhetik a wc pucolók főnökének is. Mivel az irodavezetéshez nincs meg a vegzettsége tapasztalata akármilye oda nem rakhatják át.
tegnap 13:18
 10/14 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy én a saját pozíciómban jó vagyok, ezt már évek óta megkaptam/megkapom, és fogjuk rá szeretem is csinálni. De a cég úgy látja, hogy ennél többet is ki lehetne hozni belőlem, persze nyilván az ő javukra elsősorban. Viszont a jelenlegi pozícióban én úgy érzem kiteljesedtem itt, jobban az én karakteremhez illik, a felkínált pozícióra nem látom magamat alkalmasnak több szempontból sem.
tegnap 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!