Főnök viselkedése teljesen megváltozott, lehet érdemes volna másik munkahelyet keresnem?
Január vége óta vagyok a cégnél, kis magyar Kft, de nagyon családias, és meglepő volt számomra, hogy a tulajdonos is lenn pörög a csarnokban, még hétvégén is bejár. Egyáltalán nem az az öltönyös alak, hanem pakolászik, targoncázik stb, viszont nem cseszeget senki ha kimegy cigizni, inkább odamegy beszélgetni. 2 hete volt egy vevői látogatás, és állítólag el is vittek pár terméket, mert nem bírunk időben szállítani, azóta csak átsétál a csarnokon, mégcsak köszönni sem állt meg nálam egész héten, de mással is hasonlóan viselkedik.
Ez nekem azt sugallja, hogy nagy gond lehet. Fizetést is egyre később utalja a cég.
Lehetséges hogy rossz hete volt.
Nem lehet ez miatt le számolni,jó hogy arra felé annyi munkahely van.
Valami probléma lehet. Kérdés, hogy milyen találnál helyette és mekkora lehet a probléma. Nézelődj, de szerintem még ne dobbants.
#2: Miért, mi ebben a hihetetlen? Ha probléma van a cégnél, érthető, ha lelépnek az emberek. Ha kétszer késne a fizum, azonnali hatállyal felmondanék.
Én is egy ilyen kis vállalkozásban dolgozom.A főnök volt munkatársam volt egy korábbi helyen dolgoztunk együtt.Később csinált egy vállalkozást,és kinőtte magát, pár embert alkalmaz, én is így kerültem hozzá.Hasonló jókat tudok elmondani a viselkedésén és a hozzáállásán.Nincs az a nagy multis kizsákmányolós főnöki hozzáállás.Emberként tekint a munkatársaira.És figyel a mi érdekeinkre is legtöbbször. Viszont egy ilyen kapcsolat csak akkor működhet hosszú távon megfelelően, ha oda vissza működnek a dolgok.Azaz a munkavállalók nem élnek vissza a főnök jóindulatú hozzáállásával, hanem becsülettel és alázattal ledolgozzák a munkanapot.Az hogy elszív az ember egy cigit, vagy mondjuk késel 10 percet a munkából levan tojva,ha mondjuk a munkához való hozzáállásodon látszik hogy teszel azért hogy jól menjen a munka,és elkészüljenek a munkák határidőre.
Sok helyen van az, hogy van egy kis lazaság,és máris vérszemet kapnak a dolgozók, mert azt hiszik bármit lehet...mert laza a főnök és úgysem szól.Hát azért ez nem így működik...ő a vállalkozásból él, te meg az ő fizetéséből...mindenki érdeke hogy a vállalkozás jól működjön.És főleg egy kisebb cégnél a nem megfelelő hozzáállás nem megengedett. Egy nagyobb cég elbír több semmirekellő nulla embert, akik semmit nem tesznek hozzá a dolgokhoz.De egy kisebb cég nem bírja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!