Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha nem vállalom el, akkor...

Ha nem vállalom el, akkor megváltozhat velem szemben a viselkedésük?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy kaptam egy nagyobb pozícióra lehetőséget a munkahelyemen. Több pénzzel járna, de sokkal nagyobb felelősséggel is, több stresszel, papírmunkávál. A cég engem szemelt ki, bennem látnak lehetőséget, én viszont egyfelől magamban nem, másrészt az én életembe bőven elég az a stressz és felelősség is amit a jelenlegi munkám ad. Próbáltam nekik elmagyarázni, érvelni, de passzívan próbáltak erőszakoskodni, rábeszélni. Hogyan mondjam meg nekik a nemleges választ úgy, hogy ne legyek túl nyers (még is csak ő a főnököm) de határozott legyen a válasz és tudatosuljon bennük. Az eddig válaszom nem volt túl határozott bár utaltam rá végig hogy nem tartom rá magamat alkalmasnak és hogy mely tényezők miatt nem vállalnám. De ebből meg nekik lehet hogy az jött le, hogy csak bizonytalan vagyok és hátha rá tudnak még venni majd valahogy. Szóval határozottan meg kéne mondanom, de úgy hogy ne legyek túl nyers. Esetleg tippek?

tegnapelőtt 12:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A magyar tipusu ember az ugy ismeretlen tudomanyosan van mint ahogy a mj bibliankba van irva 6. napon.
tegnapelőtt 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

8

Az magyarul takarító. Nagyon sokan normális szakmával, esetleg érettségivel, vagy diplomával csinálják, egyéb munka hiányában. Márpedig az irodai munkák 90%-a olyan jellegű, amit egyszerű betanítással,

különösebb végzettség nélkül is el lehetne végezni.

Ha nem akarod elvállalni, mondhatod azt, hogy szereted a jelenlegi pozíciódat, az mindenben tökéletesen megfelel neked, ezért nem szívesen adnád fel.

tegnapelőtt 15:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Én voltam hasonló helyzetben. Tetejébe új munkahelyen, nagyon hamar (fél év után) elő akartak léptetni. (Mint utólag kiderült, azzal a céllal vettek fel, hogy kitegyék a nyugdíjas osztályvezető hölgyet). Én átláttam, hogy összetett feladat, ezt fél év után nem lehet elvállalni, ezért nemet mondtam. (Természetesen meg is indokoltam, hogy korainak tartom, nem tartok még ott tapasztalatban, egyébként is más területről jöttem). Onnantól rám szállt az igazgatónő is, főkönyvelő nő is, onnantól már jót nem tudtam csinálni, aztán fel is mondtam pár hónap múlva.

Családomban is volt hasonló 20 év múlva, rokon srácot akarta a főnöke részlegvezetőnek. Okos volt, talpraesett, a végzettsége, tapasztalata is megvolt, de tudta, hogy sokkal nagyobb stresszel fog járni. Azt kérte, hogy legyen fél év "próbaidő", tehát elvállalja, és fél év múlva térjenek rá vissza. Ment is neki a dolog, átlátta, tudta, szervezte, a cégnek ugye jó volt, de ő nagyon stresszesnek érezte a maga szempontjából. Eltelt a fél év, leültek a főnökével, és mondta, hogy köszöni szépen, de nem szeretné vállalni tovább, visszamenne az előző munkakörébe. Főnök tudomásul vette, de onnantól a srác nem áll meg előtte, folyton beleköt a főnökség, szemétkednek vele, még a nagyfőnök is.

Szerintem a cég nagyon zokon tudja venni az ilyet. Ezzel együtt én olyat, amivel csak esz az ideg, inkább nem vállalnám, ha kell, továbbállnék.

tegnapelőtt 15:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Alacsony beosztásokban is ugyanannyi stressz és basztatás van. Felelősség is van, állandóan ellenőriz a legkisebb takony "felettes" is. Ráadásul mindezt tűrjed gombokért. Szóval, ha innen nézzük, így is úgy is szar. Bár nyilván nem mindenki egyforma nézőpont alapján dönt.
tegnapelőtt 15:47
 15/15 Senior Séf ***** válasza:
Köszönettel el kell vállalni.
tegnap 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!