Ha nem vállalom el, akkor megváltozhat velem szemben a viselkedésük?
8
Az magyarul takarító. Nagyon sokan normális szakmával, esetleg érettségivel, vagy diplomával csinálják, egyéb munka hiányában. Márpedig az irodai munkák 90%-a olyan jellegű, amit egyszerű betanítással,
különösebb végzettség nélkül is el lehetne végezni.
Ha nem akarod elvállalni, mondhatod azt, hogy szereted a jelenlegi pozíciódat, az mindenben tökéletesen megfelel neked, ezért nem szívesen adnád fel.
Én voltam hasonló helyzetben. Tetejébe új munkahelyen, nagyon hamar (fél év után) elő akartak léptetni. (Mint utólag kiderült, azzal a céllal vettek fel, hogy kitegyék a nyugdíjas osztályvezető hölgyet). Én átláttam, hogy összetett feladat, ezt fél év után nem lehet elvállalni, ezért nemet mondtam. (Természetesen meg is indokoltam, hogy korainak tartom, nem tartok még ott tapasztalatban, egyébként is más területről jöttem). Onnantól rám szállt az igazgatónő is, főkönyvelő nő is, onnantól már jót nem tudtam csinálni, aztán fel is mondtam pár hónap múlva.
Családomban is volt hasonló 20 év múlva, rokon srácot akarta a főnöke részlegvezetőnek. Okos volt, talpraesett, a végzettsége, tapasztalata is megvolt, de tudta, hogy sokkal nagyobb stresszel fog járni. Azt kérte, hogy legyen fél év "próbaidő", tehát elvállalja, és fél év múlva térjenek rá vissza. Ment is neki a dolog, átlátta, tudta, szervezte, a cégnek ugye jó volt, de ő nagyon stresszesnek érezte a maga szempontjából. Eltelt a fél év, leültek a főnökével, és mondta, hogy köszöni szépen, de nem szeretné vállalni tovább, visszamenne az előző munkakörébe. Főnök tudomásul vette, de onnantól a srác nem áll meg előtte, folyton beleköt a főnökség, szemétkednek vele, még a nagyfőnök is.
Szerintem a cég nagyon zokon tudja venni az ilyet. Ezzel együtt én olyat, amivel csak esz az ideg, inkább nem vállalnám, ha kell, továbbállnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!