Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A toxikus, öreg, boomer...

A toxikus, öreg, boomer kollégákra miért néznek fel sokan, ahelyett, hogy kirúgnák őket vagy nyugdíjaznák őket?

Figyelt kérdés
Miért érzem ezt, hogy az ilyen 45-60 éves generáció teljesen máshogy működik, és nem értik meg, hogy nekem, 29 éves munkavállalónak nem ok, ha be kell járnom az irodaba, szívesebben dolgozom otthonról, meg nem azzal telnek az estéim, hogy a cégnek áldozom be a szabadidőm?

2024. máj. 23. 21:41
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Kérdező. Miért kellene a másikat meggyőzni, hogy a home office jobb? Miért kell ráerőltetned a véleményedet a másikra? (Pedig 26 éves vagyok, és úgy nem értek veled egyet)

Fogadd el, hogy az idősebb generáció más munkaerőpiachoz van hozzá-szokva, amiről baromira nem ők tehetnek.

Ne hidd azt, hogy mi nem leszünk idősebb generáció. Neked és sok fiatalnak 30 év múlva is dolgoznunk kell. Honnan tudod, hogy 30 múlva lesz munkánk? Az AI egyre jobban fejlődik, már most is, és nem igaz, hogy csak a fizikai dolgozók munkája fenyegetett, hanem pl. műsorvezetőket lehet vele helyettesíteni. Honnan tudjam akkor én is, hogy lesz-e munkám könyvelőként 30 év múlva, vagy akár 10 év múlva? ÉS akkor persze majd nekünk sem fog tetszeni az akkori munkaerőpiac, hidd el. Hiába mondják majd, hogy az a jobb.

Magyarázd már el egy kicsit jobban a szitut mert nem értem. Téged a munkahelyen bántanak emiatt? Hogy kell ezt elképzelni?

2024. máj. 28. 12:47
 32/33 Micimacko67 ***** válasza:
Kérdező, fiatal munkavállalóként először nem árt bizonyítani...Mesélek néhány régi és újabb, boomeres sztorit! Valamikor a rendszerváltás környékén szereztem műszaki diplomát! Aki élt abban az időben, tudja, hogy nem volt egyszerű az akkori gazdasági, politikai helyzet! Friss diplomás műszakiként elvállaltam, hogy egy cégnél 3 műszakban, gépbeállító lakatos legyek egy műanyagüzemben! Nem szégyelltem, hogy fizikai munkát végzek...Rengeteg tapasztalatot és gyakorlati tudást gyűjtöttem be! S amikor később előbbre léptem és abba az üzembe kerültem vissza középvezetőként, a beosztottjaim tiszteltek és "morgás" nélkül elfogadták az utasításaimat, mert tudták, hogy én is ugyanazt megtudom csinálni és nemcsak egy íróasztal mögül okoskodok! S egy másik sztori már boomerként! Vevőnktől kapott újonnan fejlesztett termékmodellt átvizsgálva, olyan alapvető szakmai problémákat találtam, ami alapján az a termék nem gyártható! Amikor jeleztem ezt a partnernek, a fiatal mérnökkolléga reakciója az volt, hogy hát ő még nemrég végzett és ehhez nem igazán ért...Akkor miről is beszélünk?
2024. máj. 28. 15:26
 33/33 anonim ***** válasza:
22%
32 Megy a like! 👍😁
2024. máj. 28. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!