Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennétek egy zaklatóval...

Mit tennétek egy zaklatóval szemben?

Figyelt kérdés

Ezt ne úgy képzeljétek, hogy követ meg írogat (de majdnem).

Munkahelyen egy csávó feltűnt pár hete, nem egy részlegen és nem egy műszakban vagyunk, de néha besegítek nekik.

Úgy képzeljétek el, hogy attól fogva hogy meglátott (szoktunk meeting-et tartani), folyamatosan bámul, néz.

Alig beszéltünk, csak pár szót mert kérdezett valamit, nevét se tudtam csak nemrég valaki szólította.

Ha beszél hozzám (nagy ritkán), is úgy teszi hogy belém érhessen, vállával, karjával, kezével.

Én nem szólok hozzá, kerülöm, rá se nézek, semmi érdeklődést nem mutatok, ha pár szót beszéltünk is csak közömbösen válaszoltam.

Ha elmegy mellettem vagy én elmegyek mellette is látom a szemem sarkában, hogy bámul.

De mozdulatlanul, áll és néz, miközben csinálok valamit.

Nagyon idegesítő, nem tudom már mit csináljak.

Szinte a hátamban érzem a tekintetét.

És nem, sajna nem mást bámul, volt olyan körül néztem és nem volt ott senki.

Most mondhatjátok milyen ''cuki'', biztos félénk, nem mer közeledni, de nekem ez riasztó, idegesítő, ijesztő.

Főleg hogy van barátom (ezt nem tudja de ha úgy adódik közlöm vele), engem abszolút nem érdekel.

Rájöttem mi a jó szó rá, ''stalker''.

Egy romantikus(nak szánt) ismert film kapcsán láttam meg egy cikkben, egyes kapcsolatok valójában mennyire toxikusak.

Mint ez. Nem normális, ha egy pasas rá van állva egy nőre úgy, hogy nem is ismeri, nem tud róla semmit, csak néha látta.

De lesi, követi, nézi, zaklatja.

Majd elkezd tapadni, ráakaszkodni emberre.

Az ilyenekkel ha szakít ember, válnak írogató, fenyegető, zaklató exekké.

Szerintem az embert meg kell ismerni előbb, hogy kialakuljon kötődés, de ez akkor se lenne normális

Volt már régebben hasonló igaz suliban, ott se tudtam mit kezdeni a dologgal. Hiába rá se hederítettem, mindenhol ott volt ahol én, és semmi mást nem csinált, csak bámult.

Olvastam itt ilyet gyakorin, egyesek azért csinálják, mert azt hiszik a csaj biztos nem vette észre érdeklődnek irántuk, nem azt gondolják a csajt nem érdeklik.

Ti mit tennétek?

Beszéljek vele, mondjam meg hagyja abba?

Vagy beszéljek egyik főnökkel?

Hisz végül is nem csinált semmit, csak nézett (még nem), azt talán nem tilos.

Nem tudom, zaklatásnak számít-e.

Eléggé zavar, vegezném munkám, de vagy szemem sarkából látom, vagy felnézek, áll és néz.

Én 27/L vagyok.

A srác amúgy átlagos, olyan 25 és 30 közöttinek gondolnám.

2023. nov. 9. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Próbáld meg elmondani neki, h zavar, ha néznek v ha hozzád érnek. Ha ennek ellenére folytatja, legalább már lesz egy indokod, miért kell beszélned a főnökkel, elvégre tisztán közölted vele a határaidat, és ő nem tartotta tiszteletben.
2023. nov. 9. 20:44
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Ha szembesíted, úgy is letagadja. Ha meg nyíltan bunkó vagy, esetleg fejeket vágsz rá, az lesz, hogy másoknak meg elhord mindennek sértettségében. Kva idegesítő, amikor belemászik a személyes kis teredbe, arcodba, hozzád ér, túl közel jön. Egyszerűen taszító. És nem veszi észre, ha meg szólsz neki, fel van háborodva.

Esetleg, ha van ott jófej barátnő, vagy közvetlenebb kapcsolatban vagy kollégával, szolhatsz neki, hogy fura a tag, majd figyeljen. Akkor kezdenek el majd róla beszélni, aztán amikor már kinézik, általában visszább vesz, mert szégyelli. És akkor nem voltál túl direkt. Az nem baj, hogy ha közelít, te hátrálsz, esetleg keresed a szemkontaktot mással, mondjuk olyannal, aki tud róla. Ezeket ez riasztja el, a nyilvános megszégyenülés. De nyíltan támadni nem szabad. Azt kell, hogy "maguktól" vegyék észre mások, tetten érjék, akkor hiába sértődik.

2023. nov. 9. 20:46
 3/6 anonim ***** válasza:
13%

Hát, én a leírtak alapján azon is elgondolkodnék, hogy velem minden rendben van-e... ebbe így sokat feleslegesen magyarázol bele, szerintem kissé túlreagálod, pedig érzékeny vagyok arra, ha valaki erőszakosan közelít.

Valószínűleg idővel nála is elfogyna az érdeklődés. De ha beképzeled magadnak, hogy félén veled szembe, az annyiban jó, hogy tudsz vele szembe rideg, kissé arrogáns lenni, amivel felállíthatod a határokat.

2023. nov. 9. 20:53
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
Az én munkahelyemre egy tizenéves srác járt be, ő is hasonlóan viselkedett. Ő nem értett abból, hogy megmondtam neki, hogy zavar, amit csinál, akkor meg fenyegetőzött, hogy már tudja hol lakom, majd akkor odajön. Én szóltam a főnöknek, és ők tették helyre az ügyet. Szerintem ha te se érsz célt a szép szóval, menj a vezetőséghez, HRhez.
2023. nov. 9. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

Nyomd fel HR nél, hogy többször nézett, attól majd megtanulja, hogy ne nézzen.

Vagy te is odamehetsz megkérdezni: Mit nézel? Ne nézzé.

2023. nov. 9. 22:22
 6/6 A kérdező kommentje:

A hasznos válaszokat köszönöm.

Nem hiszem, hogy feleslegesen magyaráznék vagy túlreagálnám 3-as.

Ahogy írtam a suliban nagyon régen volt hasonló, az is nagyon idegesített és frusztrált.

Fordított esetben, ha egy csaj csinálná egy fiúval, hogy csak áll mozdulatlanul és bámul, követi mindenhová, is az illető tiszta hülyének nézné minimum a csajt, ''mitől van rám kattanva''? ''Nem is ismer, nem is beszéltünk''.

Nekem eszembe nem jutna ilyet csinálni senkivel, akkor se, ha tetszik az illető, biztos nem bámulnám ilyen feltűnően.

Van barátom aki normális, sose tett ilyeneket az elején se, hanem oda jött, köszönt, beszélgetést kezdeményezett.

Akinek nem volt ilyenben része, az el se tudja képzelni, és csak legyint ''túl reagálod''.

Nem szabadna más problémáit lekicsinyíteni, ezt tartom károsnak.

Igenis beszélni kell erről is, mások is tanuljanak belőle, mit lehet ilyenkor tenni, én se tudtam, se régen, se most.

A suliban mikor mondtam pár embernek mennyire zavar csak legyintéseket kaptam ''rá se ránts'', ''oda se figyelj rá'', hiába rá se néztem, sokáig ezt csinálta.

Persze lazán kezelték, mert nem velük csinálta.

Ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet kiírni, ha ez másoknak is hasznos lesz, és megelőzök nagyobb bajt a számomra és mások számára, már megérte.

Egyik lány barátom régebben mikor a sulis dologról meséltem neki, ő se tudta elképzelni, mondta ''engem sose zaklattak''.

Aztán neki is lett zaklatója, egyik ismerőse apja ráadásul, akiről tudta kicsoda de sose beszéltek, kísértetiesen ugyanazokat csinálta.

Lány barátom ekkor kezdte megérteni, miről beszélek, őt is elkezdte idegesíteni, frusztrálni, rémiszteni.

Előtte nem értette.

Ez a baj akinek nem volt legalább egy ilyenje annak fogalma sincs, könnyen beszél.

Olyan is volt aki webes felületen zaklatott (idegen, ismerős), le kellett tiltanom.

Konkrétan nem ugyanez a srác, de volt egy másik pasas ráadásul családos, aki szöveges üzenetekkel zaklatott csajokat munkahelyen, fel is nyomták a HR-nél.

Hallottam ilyen esetet (csak olvastam, nem ismertem őket) egy csajt zaklatott az exe, hiába ment rendőrségre nem vették komolyan, a csajt megölte exe.

Az a nem normális, azzal nincs minden rendben, aki úgy, hogy életében először látja a másikat, nevét se tudja, semmit nem tud róla, de szellemként követi és figyeli.

Ilyennel nem jönnék össze, red flag.

Persze biztos én reagálom túl, mint a csaj akit exe zaklatott....

2023. nov. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!