A toxikus, öreg, boomer kollégákra miért néznek fel sokan, ahelyett, hogy kirúgnák őket vagy nyugdíjaznák őket?
Tehát azért kéne szerinted kirúgni őket, mert "nem értik meg, hogy nekem, 29 éves munkavállalónak nem ok, ha be kell járnom az irodaba"?
Tehát csak azért tartod őket toxikusnak és tartod őket kirúgsára érettnek, mert nem értenek egyet a te elképzeléseddel? Mindegy, hogy amúgy hogy dolgoznak, az sem számít, hogy amúgy a te elképzelésed mennyire elrugaszkodoott vagy sem, de rúgják már ki őket, mert TE nem akarsz bejárni. WTF.
Én fatalabb vagyok, mint az általad írt generáció és remote dolgozok, de szerintem te fordítva ülsz a lovon. Alapvetően azért az nem egy orthodox elképzelés, hogy egy munkahelyre be kell járni.
Ha otthonról akarsz dolgozni, tanulj olyat, végezz olyan munkát (és olyan minőségben) és keress hozzá olyan munkahelyet, ahol ez belefér. (IT pl. gyakran szerencsés ilyen szompontból, de van jópár terület és cég, ami nyitott erre.)
Ha nem találsz ilyen munkahelyet, akkor bizony az egy erős jelzés, hogy irreális az elképzelésed a te szerepedről a munka világáról.
De bármelyik eset is áll fenn, valakinek a kirúgását felhozni, mert nem ért egyet azzal, hogy szerinted bezzeg neked otthon kéne dolgoznod, mert CSAK, na az "kissé" röhelyes.
Keress olyan munkahelyet, ahol HO van.
Ha olyan okos, tanult és tapasztalt vagy, akkor biztos kapkodni fognak utánad.
Még egy idióta beképzelt majom.
Nálunk több 50-60-as kolléga otthonról dolgozik, és több fiatal pedig szívesebben jár be.
Ha neked valami gondod van, akkor beszélj a főnökoddel, és ne másokat minósíts a koruk alapján, mert könnyen beszélgetned kell majd a HE-rel.
Hogy kevesebb az idősebb diplomás? Igen, így van, ugyanis akkor mért volt értéke a diplomának, most meg bárki kisggel egy büfészakot.
"Hogy kevesebb az idősebb diplomás? Igen, így van, ugyanis akkor mért volt értéke a diplomának, most meg bárki kisggel egy büfészakot."
:D
Jajj azért nem kéne ennyire átesni a ló túloldalára..
Tudom, h az idősebbek burokban élnek és meg vannak róla győződve, hogy mindenben jobbak, de őszintén szólva még a büfészakos évfolyamtársaim és sokkal értelmesebbek voltak, mint az átlag 50-es.
Lehet itt kábítani magunkat hülyeséggel, h "bárki elvégezne egy büfészakot" meg h buták a fiatalok, de én pont az ellenkezéjőt tapasztalatom 30 pluszosan.
Az 50 felettiek átlagban jóval tájékozatlanabbak, egyszerűbbek, csak nagyképűsködésben emelkednek ki.
26#
Tudod nem minden a magas intelligencia meg a lexikális tudás. Az általad lenézett generáció olyan munkákai is elvégeztek ami a mai fiataloknak többnyire már eszébe sem jutna. Pedig ezek azok a munkák amiket mindenképpen el KELL végezni, különben bedől kb minden! Ezek nagy részét most is a 40-50-es korosztály végzi és ha egyszer kiöregedik ez a generáció akkor majd csak pislogtok a diplomákkal mint a hal a szatyorban.
Am csak példa képp 5 évet dolgoztam tüzép telepen, kb tizet targoncásként, ötöt rendezvényiparban, ahól sokx 30-35 órákat húztam le egyben. Szinte csak nehéz fizikai munkáim voltak mégis beszélek olaszul, kicsit angolul, elég jól értek a számitógépekhez és munka mellett mindíg sportoltam is versenyszerüen a mai napig. Rengeteg könyvet olvasok és szeretem az ismereteimet bővíteni az általam érdekesnek tartott témákban. Hogy miért ezeket a melókat csinálom? Mert nem bírok végigseggelni egy 4-5 éves főiskolát majd utána egész nap ülni egy irodában.
43/F
26
Évtizedek óta csökken az átlag IQÍ íeurópában sajnos.
". Az 1975 után születetteknél azonban stabil csökkenést mutattak az adatok, így egyik generációról a másikra hét pontot csökkent az intelligenciahányados, évi átlag 0,2 pontos visszaeséssel. Az 1999 és 2013 között az Egyesült Királyságban, Svédországban és Franciaországban elvégzett kutatások hasonló eredményeket hoztak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!